Ergens een lans voor breken spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat je jezelf sterk moet maken voor iets. Met andere woorden, je moet voorbereid zijn op alles wat op je pad komt. Als je je ergens sterk voor wilt maken, moet je dat kunnen onderbouwen met bewijzen. Anders ben je gewoon herrie aan het schoppen.

Net als in een middeleeuws steekspel. Door je ergens sterk voor te maken, zorg je ervoor dat je bent voorbereid op wat er ook op je pad komt.

Deze betekenis van ergens een lans voor breken en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs