2°C | Amsterdam

Ergens een stokje voor steken spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent vechten voor iets, het met hand en tand verdedigen. Het wordt vaak gebruikt wanneer iemand tegen overweldigende kansen oploopt, of wanneer hij vecht voor iets waarin hij gelooft. Om ergens voor op te komen, moet je meestal iets tegenhouden of voorkomen dat iets gebeurt.

Het kan betekenen dat je je verzet tegen iemand die je probeert te pesten, of het kan betekenen dat je je verzet tegen een onderdrukkend regime. Het kan ook betekenen dat je ondanks tegenstand gewoon aan je overtuigingen vasthoudt.

Het stamt uit de zeventiende eeuw, toen mensen een stok in de spaken van een wagenwiel staken om het niet te laten bewegen.

Deze betekenis van ergens een stokje voor steken en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.