Ergens een stokje voor steken spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent vechten voor iets, het met hand en tand verdedigen. Het wordt vaak gebruikt wanneer iemand tegen overweldigende kansen oploopt, of wanneer hij vecht voor iets waarin hij gelooft. Om ergens voor op te komen, moet je meestal iets tegenhouden of voorkomen dat iets gebeurt.

Het kan betekenen dat je je verzet tegen iemand die je probeert te pesten, of het kan betekenen dat je je verzet tegen een onderdrukkend regime. Het kan ook betekenen dat je ondanks tegenstand gewoon aan je overtuigingen vasthoudt.

Het stamt uit de zeventiende eeuw, toen mensen een stok in de spaken van een wagenwiel staken om het niet te laten bewegen.

Deze betekenis van ergens een stokje voor steken en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs