2°C | Amsterdam

Ergens een zware dobber aan hebben spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Strijd is een deel van het leven. Zonder dat zouden we de goede tijden niet zo waarderen. Het spreekwoord betekent gewoon dat als je een moeilijke tijd doormaakt, je niet moet opgeven. Blijf vechten en uiteindelijk kom je er wel bovenop.

Dit spreekwoord komt waarschijnlijk uit de maritieme geschiedenis, toen vissers grote haken gebruikten om zware vissen te vangen. Een grote, zware vis aan een kleine haak zou eerder de lijn breken en ontsnappen. Het spreekwoord wordt dus gebruikt om iemand of iets te beschrijven die er tot over zijn oren in zit.

Deze betekenis van ergens een zware dobber aan hebben en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.