2°C | Amsterdam

Ergens geen been in zien spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Dit spreekwoord betekent dat u geen bezwaren heeft tegen de voorgestelde gang van zaken. Het wordt vaak gebruikt wanneer iemand al met iets heeft ingestemd, maar duidelijk wil maken dat hij er geen bedenkingen tegen heeft. Ergens geen been in zien betekent meestal dat je geen probleem hebt met een voorstel – met andere woorden, dat je het ermee eens bent.

Dit is waarschijnlijk omdat botten worden geassocieerd met vlees, en vlees zonder botten wordt gezien als zijnde van betere kwaliteit.

Deze betekenis van ergens geen been in zien en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.