Ergens geen been in zien spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Dit spreekwoord betekent dat u geen bezwaren heeft tegen de voorgestelde gang van zaken. Het wordt vaak gebruikt wanneer iemand al met iets heeft ingestemd, maar duidelijk wil maken dat hij er geen bedenkingen tegen heeft. Ergens geen been in zien betekent meestal dat je geen probleem hebt met een voorstel – met andere woorden, dat je het ermee eens bent.

Dit is waarschijnlijk omdat botten worden geassocieerd met vlees, en vlees zonder botten wordt gezien als zijnde van betere kwaliteit.

Deze betekenis van ergens geen been in zien en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs