Ergens lak aan hebben spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat als je je niet om iets bekommert, je er ook geen moeite voor zult doen. Bijvoorbeeld, als je niet om je gezondheid geeft, zul je nooit de moeite doen om gezond te eten en te bewegen.

Aan de andere kant, als je ergens wel om geeft, zul je er moeite voor doen om het een prioriteit in je leven te maken. Als u bijvoorbeeld geeft om uw relatie met uw echtgenoot, zult u de moeite nemen om in contact te blijven en openlijk over uw gevoelens te praten.

Deze betekenis van ergens lak aan hebben en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs