2°C | Amsterdam

Ergens lak aan hebben spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het spreekwoord betekent dat als je je niet om iets bekommert, je er ook geen moeite voor zult doen. Bijvoorbeeld, als je niet om je gezondheid geeft, zul je nooit de moeite doen om gezond te eten en te bewegen.

Aan de andere kant, als je ergens wel om geeft, zul je er moeite voor doen om het een prioriteit in je leven te maken. Als u bijvoorbeeld geeft om uw relatie met uw echtgenoot, zult u de moeite nemen om in contact te blijven en openlijk over uw gevoelens te praten.

Deze betekenis van ergens lak aan hebben en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.