Ergens met de pet naar gooien spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het betekent iets doen zonder het serieus te nemen, of iets nonchalant doen. Het komt van het idee van iemand die zijn hoed in de ring gooit voor een bokswedstrijd – wat betekent dat hij zich er niet echt voor inzet en het gewoon voor zijn plezier doet.

Dus als iemand je vraagt wat je dit weekend gaat doen, en je zegt dat je je er met je pet naar gooit en wel zult zien wat er gebeurt, dan betekent dat dat je niet echt zeker weet of je het wilt doen of niet, maar dat je het wel zult proberen.

Deze betekenis van ergens met de pet naar gooien en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs