2°C | Amsterdam

Ergens met de pet naar gooien spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het betekent iets doen zonder het serieus te nemen, of iets nonchalant doen. Het komt van het idee van iemand die zijn hoed in de ring gooit voor een bokswedstrijd – wat betekent dat hij zich er niet echt voor inzet en het gewoon voor zijn plezier doet.

Dus als iemand je vraagt wat je dit weekend gaat doen, en je zegt dat je je er met je pet naar gooit en wel zult zien wat er gebeurt, dan betekent dat dat je niet echt zeker weet of je het wilt doen of niet, maar dat je het wel zult proberen.

Deze betekenis van ergens met de pet naar gooien en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.