2°C | Amsterdam

Franse slag spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het betekent dat het werk is gedaan zonder zorg en precisie. Het wordt meestal gebruikt om iemand aan te duiden die slordig werk heeft geleverd. Bijvoorbeeld, “hij gaf me een Franse slag toen hij mijn huis schilderde” zou betekenen dat de schilder zijn werk slecht deed en niet de tijd nam om het goed te doen.

Dit spreekwoord is waarschijnlijk ontstaan in de 17e eeuw, toen een losse en zwiepende zweep op paarden een “Franse slag” werd genoemd. De uitdrukking is wellicht afgeleid van het Franse woord fouetter, dat “zweep” betekent.

Deze betekenis van Franse slag en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.