Franse slag spreekwoord uitleg, herkomst en betekenis

Het betekent dat het werk is gedaan zonder zorg en precisie. Het wordt meestal gebruikt om iemand aan te duiden die slordig werk heeft geleverd. Bijvoorbeeld, “hij gaf me een Franse slag toen hij mijn huis schilderde” zou betekenen dat de schilder zijn werk slecht deed en niet de tijd nam om het goed te doen.

Dit spreekwoord is waarschijnlijk ontstaan in de 17e eeuw, toen een losse en zwiepende zweep op paarden een “Franse slag” werd genoemd. De uitdrukking is wellicht afgeleid van het Franse woord fouetter, dat “zweep” betekent.

Deze betekenis van Franse slag en uitleg is ingezonden door een van onze lezers. Wil jij ook een spreuk of gezegde uitleggen? Neem dan contact met ons op. Wekelijks plaatsen wij op Hollandskroonacuteel.nl de leukste, grappigste Hollandse gezegdes.

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs