2°C | Amsterdam

Stacks verwachting

Stacks verwachting

De Stacks koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Stacks. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Stacks om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Stacks.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Stacks?

Bitcoin is razend populair maar het protocol van Bitcoin is niet erg flexibel als het gaat om het programmeren van applicaties erbovenop. En daar komt Stacks een handje bij helpen. Stacks maakt Bitcoin meer programmeerbaar door de mogelijkheid van smart contracts.

 

Stacks is een open -source platform dat een programmeerbare laag in Bitcoin introduceert, maar als een afzonderlijke entiteit van Bitcoin opereert. Het stelt ontwikkelaars in staat dApps en smart contracts te maken maar niets afdoet aan de positieve eigenschappen van de Bitcoin blockchain, zoals de veiligheid en stabiliteit. Deze Layer-1 bouwt voort op de functionaliteit en schaalbaarheid van Bitcoin en breidt deze uit zonder de kerncode te wijzigen.

Dit alles doet Stacks door het gebruik van het consensusmechanisme Proof of Transfer (PoX), microblocks en een nieuwe programmeertaal genaamd Clarity.

Bij het PoX-consensusmechanisme gebruiken miners geen energie-slurpende computer om Stacks te minen. In plaats daarvan wordt er Bitcoin gebruikt om nieuwe STX-tokens te minen en transactiekosten te verdienen. Via dit systeem verdienen miners STX en STX-stackers Bitcoin.

Dit consensusmechanisme is veel energiezuiniger en sneller dan het Proof of Work (PoW) consensusmechanisme dat Bitcoin gebruikt. Iedereen kan deelnemen aan het netwerk en er is geen speciale hardware nodig. Dit helpt decentralisatie te bevorderen waardoor het netwerk door gebruikers wordt gecontroleerd.

Clarity, de nieuwe smart contracts programmeertaal, is ontworpen rond een gebruiksvriendelijke syntaxis die het toegankelijk maakt, maar met het oog op het handhaven van beveiliging op het hoogste niveau.

Stacks besteedt gegevensopslag uit aan een commerciële cloudopslagproviders via het eigen opslagsysteem, Gaia. Gaia onderscheidt zich van andere oplossingen doordat het degenen die wantrouwend zijn ten opzichte van cloudopslag in staat stelt om hun gegevens zelf op te slaan.

Stacks is ook ontworpen met een geïntegreerde naamgevingsservice, de Blockstack Naming Service. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om namen te geven aan activa die leesbaar zijn voor mensen. De activa zijn op hun beurt beveiligd met een combinatie van openbare en privésleutels.

 

Stacks (STX)

Stacks (STX) token is de native cryptocurrency van de Stacks-blockchain, die wordt gebruikt als vergoeding voor het uitvoeren van smart contracts en dApps en het verwerken van transacties.

Geschiedenis

Logo stacks verwachtingPrivacy, beveiliging en datalekken waren redenen voor Muneeb Ali en Ryan Shea om in 2013 als informatica PhD-project het Blockstaks project te starten. Een project dat is bedacht als reactie op het feit dat internet steeds meer gecentraliseerd raakte en in de handen kwam van grote spelers als Google en Facebook, in plaats van een open, end-to-end systeem te zijn dat eigendom is van de gebruikers.

In 2016 schetste Muneeb in een TEDx-talk zijn visie voor de volgende generatie internet, en schetste de architectuur voor een nieuw trust-to-trust-ontwerp voor internet in zijn proefschrift aan Princeton. In 2020 werd het project omgedoopt tot Stacks.

Anders dan de meeste cryptoprojecten heeft het team achter Stacks acht jaar lang innovatieve ontwikkeling doorgevoerd voordat het project werd gelanceerd. Dit werd gedaan doormiddel van een robuust peer-reviewproces waarin academici van Princeton en Stanford het uit elkaar haalden om eventuele zwakke punten eruit te halen.

Stacks heeft een miljoenen investering gekregen van de Amerikaanse overheid en daarnaast een lange lijst van opmerkelijke investeerders, waaronder Naval Ravikant, Anthony Pompliano, Meltem Demirrors, Winklevoss Capital en de Digital Currency Group.

Stacks is tevens het eerste project dat een SEC-kwalificatie ontving voor hun token-verkoop in de VS. Hoewel dit niet betekent dat het token volledig gereguleerd is, geeft het de juridische status van STX voorsprong op de meeste andere tokens.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Stacks project

De eerste versie van het protocol werd in 2018 uitgebracht maar werd meer gezien als een test versie. Sinds de lancering van Stacks 2.0 medio januari 2021 kunnen ontwikkelaars smart contracts op Bitcoin bouwen. Sinds de zomer van 2021 komt er langzaamaan een ecosysteem van dApps online op de blockchain.

Er zijn twee belangrijke NFT-marktplaatsen, STXNFT en StacksArt, die een paar enkele NFT-projecten en een handvol DeFi-projecten tellen. Er wordt echter hard gewerkt en er zijn veel meer projecten die van plan zijn om op Stacks te lanceren.

  • ALEX bouwt een DeFi-hub voor het Stacks-ecosysteem en streeft ernaar om in de toekomst een volledige reeks DeFi-producten te leveren. De eerste functie van de nog te lanceren dApp is het (uit)lenen van Bitcoin. Gebruikers kunnen hierdoor een vaste rente verdienen met hun Bitcoin of rente betalen om meer Bitcoin en tal van andere activa te lenen.
  • Arkadiko is een protocol waarmee Stacks-gebruikers hun activa als onderpand kunnen gebruiken om de stablecoin USDA te slaan. Men streeft ernaar om van USDA dé Stablecoin van het Stacks-ecosysteem te maken en is dus een belangrijke bouwsteen voor DeFi on Stacks.
  • Sigle is een blogplatform dat draait op Stacks en wordt beveiligd door Bitcoin. Dit betekent dat de inhoud van schrijvers, nadat het is gepubliceerd, voor altijd blijft opgeslagen op de Bitcoin-blockchain.
  • Stackswap is de eerste gedecentraliseerde uitwisseling die op Stacks is gelanceerd. Via de dApp kan een brede selectie Stacks-tokens worden omgewisseld en liquiditeit geboden worden voor handelsparen.
  • Zion bouwt aan een nieuw social media netwerk dat wordt geleverd met verschillende unieke kenmerken en functionaliteiten. Hiermee moet het project die dit nieuwe een voorsprong krijgen in de sterk verzadigde markt.
  • Ryder bouwt een ​​nieuwe hardware wallet die zich richt op gebruiksgemak.

De roadmap kondigt voor 2022 aan dat Stacks een Orbit Chain, een interoperabiliteitsprotocol integreert voor meerdere ketens.

Stacks koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Stacks nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook STX. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik STX kopen?

Stacks stx kopenWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om STX te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. STX staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Stacks koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Stacks (STX) kopen

Stacks staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit de coin voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Stacks.

Conclusie

Het Stacks-project heeft een ambitieuze missie om smart contracts naar Bitcoin te brengen. Dit brengt zeer populaire use-cases van blockchain zoals DeFi en NFT’s rechtstreeks naar de toonaangevende cryptocurrency. Het project is jaren in ontwikkeling geweest en gebaseerd op een peer-review proces. Nadat in 2018 het eerste protocol werd uitgebracht werd in januari 2021 Stacks 2.0 gelanceerd, waardoor ontwikkelaars daadwerkelijk op Bitcoin konden bouwen. Het duurde even voordat projecten op Stacks van start gingen, maar sinds een paar maanden vormt zich bovenop het protocol een ecosysteem van applicaties.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.