Stellar verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De Stellar koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Stellar. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Stellar om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter het project zit en wat het inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Stellar.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Stellar?

Een wereldwijd financieel netwerk bouwen, dat is wat Stellar wil bereiken. Is het mogelijk nu het ontwikkeld is door dezelfde persoon die achter Ripple zit? Lees in dit artikel alles over het Stellarnetwerk.

Stellar is een open-source gedecentraliseerd netwerk dat gebruik maakt van de blockchain-technologie voor valuta en betalingen. Het is zo ontworpen dat alle financiële systemen ter wereld kunnen samenwerken op één enkel netwerk. Het idee achter Stellar is dat iedereen die zijn service gebruikt alles kan overdragen van traditionele valuta naar tokens die nieuwe en bestaande activa vertegenwoordigen. Dit geldt dus voor dollars, euro’s, bitcoin, aandelen, goud en andere tokens van waarde. Deze activa kunnen vervolgens met minder wrijving tussen gebruikers worden verhandeld met Lumens.

Hoe werkt Stellar?

Stellar is een betalingsinfrastructuur dat banken, betalingssystemen en mensen over de hele wereld met elkaar in verbinding brengt.

Het maakt gebruik van een uniek algoritme, het Stellar Consensus Protocol (SCP) dat is geschreven door David Mazieres. Het Stellar Consensus Protocol (SCP) is het algoritme dat transacties verifieert. Kenmerkend aan SCP is dat er verificatie plaatsvindt binnen een selectie van het netwerk in plaats van het hele netwerk. Hierdoor is het netwerk in staat om sneller en efficiënter te schalen dan de meeste proof-of-work blockchains, zoals Bitcoin.

Daarnaast maakt het netwerk gebruik van zogenoemde “ankers waardoor het netwerk in theorie meer gedecentraliseerd is. Ankers vertegenwoordigen vertrouwde entiteiten die verantwoordelijk zijn voor de stortingen van gebruikers en kredieten uitdelen aan de blockchain. De ankers fungeren als de brug tussen verschillende digitale activa en de Stellar-blockchain.

SCP maakt de blockchain achter Stellar ook goed schaalbaar. Een gemiddelde transactie duurt tussen de twee en de vijf seconden en momenteel kent Stellar een geschatte maximale doorvoer van 2000 transacties per seconde. Daar tegenover staat dat de maximale doorvoer van Bitcoin wordt geschat op zeven transacties per seconde.

Geschiedenis en team van Stellar

In 2014 werd Stellar opgericht waarbij het netwerk oorspronkelijk was gebaseerd op het Ripple protocol. In 2015 veranderde dat toen men koos voor het Stellar Consesnus Protcol.

Stellar wordt zowel op technisch als zakelijk gebied ondersteund en begeleid door de Stellar Development Foundation. Dit is een non-profit organisatie, opgericht door Jed McCaleb dat gevestigd is in de Verenigde Staten. McCaleb is onder andere bekend als oprichter van Mt Gox, de eerste succesvolle Bitcoin uitwisseling. Daarnaast ontwierp hij de XRP Ledger en was daar Chief Technology Officer.

Omdat het netwerk, net als Ripple, is opgericht door Jed McCaleb, lijken beide netwerken sterk op elkaar. McCaleb heeft, na het verlaten van Ripple, meer een bottom-up benadering gekozen met Stellar, in plaats van de top-down benadering van zijn voorganger. Stellar kan gezien worden als een gedecentraliseerde, toestemming loze, peer-to-peer grensoverschrijdende betalingsversie van Ripple.

Lumen

Lumen XML token

Het Stellar netwerk beschikt over een eigen crypto token genaamd Lumen (XLM). De token kan gebruikt worden voor het initiëren van accounts en uitvoeren van transacties.

Er werden aanvankelijk 100 miljard XLM uitgegeven waarvan de waarde jaarlijks met 1% groeide tor 105 miljard. Na 2019 daalde het aantal tot iets meer dan 50 miljard.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Stellar project

Voor 2021 heet het team achter Stellar als doelstelling: “groei van het aantal entiteiten dat voortbouwt op Stellar, groei van relevante transactievolumes en groei van het aantal mensen dat het netwerk kent

Om ervoor te zorgen dat Stellar bruikbaar, schaalbaar, veilig en robuust genoeg is om alle bestaande en toekomstige use-cases te ondersteunen, en om de decentralisatie en netwerkvertrouwen verder te bevorderen, zal de Stellar Development Foundation zich richten op het aantrekken en behouden van nieuwe belanghebbenden en hoogwaardige validators voor Stellar. De foundation zal ook werken aan het ecosysteem en aan de technologie zelf om meer veiligheids- en veerkrachtmaatregelen te nemen.

Onlangs heeft MoneyGram, een van de grootste overboekingsbedrijven, een samenwerking met Stellar aangekondigd. MoneyGram gaat het netwerk gebruiken om internationale betalingen sneller en goedkoper af te kunnen wikkelen.

Moneygram Stellar

Op 1 juni 2021 hebben de validators van Stellar positief gestemd over de nieuwe update van het netwerk. Hiermee is het nieuwe Protocol-17 live sinds juni. De update is erop gericht te voldoen aan de opgelegde regulaties van overheden.

Een van de onderdelen is de “Asset Clawback”. Dit is ontworpen voor bedrijven die gereguleerde financiële instrumenten willen uitgeven zoals bijvoorbeeld obligaties maar aanlopen tegen bepaalde regelgeving. Asset Clawback stelt het netwerk in staat om transacties terug te draaien. Dit kan met name van pas komen wanneer transacties doormiddel van fraude zijn verkregen.

In augustus werd bekend dat Velo Labs een nieuwe internationale overboekingsdienst gaat lanceren op het Stellar netwerk met als doel een betalingscorridor van $17 miljard tussen Thailand en Europa te openen.

Stellar koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Lumen nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Stellar. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik Lumen (XML) kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om Lumen (XML) te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. Stellar staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Stellar koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Stellar Lumen

Lumen (XML) kopen

Stellar staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit XML voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Stellar. 

Conclusie

Stellar is een gedecentraliseerd opensource, peer-to-peer netwerk met als doel transacties op een snelle en veilige manier uit te voeren met behulp van blockchain technologie. Op het gedecentraliseerde financiële netwerk dat ontwikkeld is door de man achter Ripple, kun je snel betalingen in verschillende valuta’s verrichten. Lumens (XLM) is de munt die het netwerk aandrijft. Het idee achter Stellar is dat iedereen die de diensten ervan gebruikt van alles kan overzetten, van traditionele valutas zoals dollars, euro’s, Bitcoin, aandelen, goud, naar munten die nieuwe en bestaande activa vertegenwoordigen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category