Succes komt goed weg met gelijkspel tegen Geelzwart.

HIPPOLYTUSHOEF – De wedstrijden tegen Geelzwart zijn altijd extra beladen. De meerderheid van de Succes spelers zijn niet alleen een kop kleiner maar ook technisch beter dan de fysiek sterke spelers uit  ‘t Zand. Bovendien is Succes Icoon Marco Kuut  dit seizoen de Geelzwart trainer. Dus altijd voor Succes, maar deze keer niet ! Deze wedstrijd was ook een uitstekende graatmeter zeker na de verrassend goede wedstrijd tegen Alkmaarsche Boys, welke tegen de verhouding in, met 3-2 werd verloren.
Een verslag van Piet Bakker
Hoe anders was het in deze  wedstrijd.  Succes en Geelzwart kwamen nauwelijks tot fatsoenlijk voetbal. Het werd een rommelige wedstrijd met een leidsman die totaal ongeschikt bleek te zijn om op dit nivo te fluiten. Daar door werden de Succes spelers meer benadeeld dan die van Geelzwart. Gevolg 5 gele kaarten en een rode voor Succes terwijl vergelijkbare overtredingen van Geelzwart niet werden bestraft, zij kwamen zonder kaarten weg. In de eerste helft waren beide teams aan elkaar gewaagd, met doelrijpe  kansen in overvloed.
Het zou lang duren voor dat de wedstrijd op gang kwam. Nadat Tijs Dekker een geweldige kans naast schoot was het  Succes dat zeker twee keer had kunnen/ moeten scoren. Echter de voorhoede van de Wieringers liet het afweten, maar ook Geelzwart doelman v.d. Weij stak in goede vorm. Met een paar uitstekende reflexen hield hij Geelzwart in de race.
Het werd de wedstrijd van twee uitblinkende keepers. Martijn Lont was  aan Succes zijde de absolute uitblinker. Kansen waren er voor Lex Tas en Tijs Dekker maar vonden Lont op hun weg. Na een half uur spelen kwam Succes op voorsprong. Een steekpas van Job van den Esschert bereikte Bart de Kleine die met een handige actie Succes op voorsprong bracht. 0-1
Direct daarop een strakke voorzet van de Kleine op van den Esschert die fraai inkopte maar v.d. Weij ranselde de bal uit zijn doel.  Het duurde tot 10 minuten voor de rust toen Geelzwart voor het lichte veld overwicht werd uitbetaald.  De bal werd hoog in de bovenhoek gekopt en werd fraai door Lont  weggewerkt, maar de terugspringende bal werd door Thijs Dekker ingekopt.1-1
Na de rust kwam Nordin Elaazize  in het veld  voor Toine Bugel die zijn  onmiskenbare kwaliteiten tegen de fysiek sterke Zandtemmers niet kwijt kon. Ook door deze wissel werd het er niet beter op.
Succes speelde met te weinig overtuiging en te veel spelers gaan voor eigen succes. Geelzwart begon beter te voetballen en de achterhoede van Succes moest alle zeilen bijzetten om doelpunten te voorkomen. Kansen waren er genoeg maar de Geelzwart aanvallers speelden ook met te weinig overtuiging.  Toch had Succes zo maar kunnen winnen toen Van den Esschert vrij voor de Geelzwart keeper werd aangespeeld maar hij raakte de bal half en schoot naast.
In de slotfase kreeg Tijs Dekker nog een prima kans om te scoren, maar hij schoot de bal tegen de paal. Ook was er in de slotfase nog een hoofdrol voor de falende Zaanse scheidsrechter van Ham. Hij trakteerde Ted Jorna op een tweede gele kaart waarvoor hij na de wedstrijd geen verklaring had.
Dat neemt  niet weg dat Succes het geluk aan haar zijde had en mag blij zijn met dit puntje.
Volgende week krijgt Succes koploper Vios op bezoek.