2°C | Amsterdam

Succes sluit seizoen af in stijl met klinkende overwinning


HIPPOLYTUSHOEF – Succes heeft het seizoen afgesloten met een 2-0 overwinning tegen Nieuwe Niedorp. Met dit resultaat is het team als vijfde geëindigd. Deze plek is een juiste afspiegeling van dit voetbalkalenderjaar. Succes kon goed meekomen met de subtop maar de top drie Vios, Hollandia T en Winkel bleken een paar maten te groot.
Wanneer de formatie van Jan Loew het uitduel tegen kampioen Hollandia T wel in zijn voordeel had beslist had de wedstrijd tegen Nieuwe Niedorp nog van belang geweest voor de derde periode. Met de aantekening dat het evengoed nog afhankelijk was van concurrent Dirkshorn die voor de beoogde vierde plek er nog even beter voor stond. De nipte 3-2 nederlaag bij de kersverse kampioen zette echter een dikke streep door de rekening waardoor de laatste wedstrijd van het seizoen er niet meer toe deed wat betreft het eventuele ‘toetje’ van de nacompetitie.
De extra wedstrijden waren qua spanning en extra inkomsten natuurlijk een welkom geschenk geweest voor de club, maar als je het reëel bekijkt is deze selectie er (nog) niet klaar voor om via diezelfde nacompetitie te promoveren. Alleen al de einduitslag van de ranglijst leert dat tussen de top drie van de vierde klasse A en de rest een gapend gat aan punten ligt en dat twee van deze teams nota bene vorig seizoen nog gedegradeerd waren uit de derde klasse.
Ook Succes zelf kon zich qua resultaten amper meten met de top drie. Positieve uitschieter was de knappe 0-0 bij Vios. Daar hield een onverzettelijk team met veel overgave de thuisclub van het scoren af terwijl ze in de heenwedstrijd nog met een pijnlijke 1-7 naar de slachtbank werden geleid. Het dient echter gezegd te worden dat door schorsingen en blessureleed toen een zeer onervaren elftal in het veld stond. Want het seizoen 2016/2017 is ook het verhaal van blessureleed en schorsingen. Dat laatste was ditmaal niet zo dramatisch als het seizoen ervoor maar qua blessures was het wel weer flink raak. Met name Jop Van de Esschert en Youri Jansma, de spelers die net ietsjes meer kunnen brengen in een wedstrijd, lagen er voor langere tijd uit. De eerstgenoemde van de twee, maakte na maandenlange rugklachten de laatste wedstrijd van het seizoen eindelijk zijn rentree.
Koele Afmaker
Meermalen werd het onderhoudende veldspel van Succes geprezen dit seizoen maar, mede door de langdurige absentie van Van de Esschert, ontbrak het het team in meerdere wedstrijden aan een koele afmaker. Zo hadden de twee ongelukkig verloren ontmoetingen tegen Dirkshorn qua kansenverhouding ook makkelijk in het voordeel beslist kunnen worden. En dan had het team zomaar wel nacompetitie gevoetbald.
Door een tekort aan mankracht moest Loew ook meer dan eens flink puzzelen om een representatief elftal op de been te brengen. Geregeld moest hij een beroep doen op spelers uit het tweede en de jeugd. Waarbij de oefenmeester er niet voor schroomde om jonge spelers van de A’s en zelfs de B’s ruime speeltijd te gunnen om ze aan het niveau te laten wennen.
Zoals het er nu naar uit ziet blijft de selectie, op de afzwaaiende Nordin Elaazize na, voor een groot deel in tact. Met aanvulling van drie of vier spelers die overkomen van de jeugd. Voor de technische staf een nieuwe uitdaging om opnieuw een stap te proberen te zetten naar de derde klasse. Want qua accommodatie en toeschouwersaantallen (zowel uit als thuis) zal de club daar zeker niet in misstaan.
In de wedstrijd tegen Nieuwe Niedorp, die er voor Succes niet meer toedeed was er echter minder publiek als normaal. De thuisblijvers, hebben echter niet al te veel gemist.
In een matig duel waren de gasten, die in de nacompetitie nog wel aan de bak moeten om degradatie af te wenden, niet bij machten het Succes moeilijk te maken. De thuisclub die ook niet meer voluit ging kwam naar twintig minuten op voorsprong. Uit een corner kopte Ted Jorna de 1-0 binnen. Halverwege de tweede luisterde de lang geblesseerde Jop van de Esschert zijn invalbeurt op met een fraaie treffer. Maikel Hoekstra gaf de perfecte assist en de teruggekeerde spits schoot hard en hoog in de touwen.
Elftalbegeleider
En zo kreeg de afzwaaiende elftalbegeleider Simon De Koning een passend afscheid na 23 jaar actief te zijn geweest als leider/coach waarvan zo’n 10 jaar bij het eerste onder de coaches Gosse Bosma, Marco Kuut en Jan Loew. In deze jaren heeft hij één promotie, en één kampioenschap meegemaakt en hij ziet zelf het kampioenschap met de A-junioren ook als hoogtepunt. “ Of het nu bij de jeugd was of bij de selectie, ik heb het altijd met ontzettend veel plezier gedaan. Maar ze zijn bij Succes nog zeker niet van me af. Want ik weet nu al dat ik het ga missen daarom kom ik zeker terug in een andere functie”, aldus de scheidend elftalbegeleider die de dag voor de laatste wedstrijd ook nog een leuk presentje over had voor het wedstrijdsecretariaat ”Ik heb de verantwoordelijke heren een pond paling en bier gegeven omdat ze wekelijks voor me klaar stonden.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.