De Terra koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Terra. Maar wat is Terra precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Terra om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Terra zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Terra.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Terra?

Aanhoudende volatiliteit en prijsfluctuaties zijn de reden dat er momenteel nog geen crypto valuta is dat geschikt is als internationaal betaalmiddel. Terra wil hier verandering in brengen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder.

 

Terra is een gedecentraliseerde financiële infrastructuur en blockchain-protocol dat fiat-gekoppelde stablecoins gebruikt om wereldwijde betalingssystemen met stabiele prijzen aan te drijven. Hiervoor gebruikt het ecosysteem van Terra twee soorten tokens: de Terra stablecoins, dit zijn munten, tokens of activa die zijn uitgegeven op een blockchain die weer gekoppeld is aan een door de overheid of door een bank uitgegeven valuta, en de LUNA-tokens.

Voorbeelden van stablecoins die momenteel beschikbaar zijn op Terra zijn:

  • TerraUSD (UST) dat is gekoppeld aan de VS. dollar,
  • TerraKRW (KRT) die is gekoppeld aan de Zuid-Koreaanse won,
  • TerraMNT die is gekoppeld aan de Mongoolse tugrik,
  • TerraSDR (SDT), die is gekoppeld aan de SDR-rekeneenheid van het IMF.

Met een elastisch monetair beleid denkt Terra een oplossing te kunnen bieden voor de stabiliteit van het crypto ecosysteem. Het Terra protocol bevat een programmeerbare infrastructuur om de markt te voorzien van zelf-stabiliserende stablecoins en andere unieke functies. Het platform past automatisch het aanbod van zijn stablecoins aan om ervoor te zorgen dat hun waarde gekoppeld blijft aan de onderliggende activa.

De Terra-blockchain is beveiligd met behulp van een Delegated proof-of-stake (DPoS) consensus-algoritme, waarin LUNA-tokenhouders hun tokens inzetten als onderpand om transacties te valideren en blokken toevoegen aan de blockchain. Hiervoor ontvangen ze een beloningen in verhouding tot de hoeveelheid LUNA die is ingezet. Om Validator te worden, moet je tot de beste LUNA-houders behoren. Degenen die niet in aanmerking komen voor deze aanduiding kunnen nog steeds hun tokens inzetten en deze delegeren aan een validator om passieve beloningen te verdienen.

LUNA

Terra Luna tokenTerra heeft een native token, LUNA, die wordt gebruikt om de prijs van de stablecoins te stabiliseren en kan gezien worden als de ruggengraat van het Terra-ecosysteem.

Er zijn in totaal 1 miljard LUNA tokens in voorraad en wanneer dit aantal wordt overschreden wordt er LUNA verbrand, totdat het evenwichtsniveau weer is bereikt.

LUNA werd voor het eerst beschikbaar gesteld tijdens een privé tokenverkoop in augustus 2018. Deze verkoop was enkel voor initiële investeerders zoals Binance, CoinbaseVentures en OKEx. Er werd 32 miljoen dollar opgehaald om het project te ontwikkelen.

Geschiedenis en team van Terra

In 2018 richtte het Zuid-Koreaanse bedrijf Terraform Labs onder leiding van Daniel Shin en Do Kwon Terra een project op om de acceptatie van blockchain technologie en cryptocurency te stimuleren. Hierbij werd de focus gelegd op prijsstabiliteit en bruikbaarheid. Dit project noemden zij Terra. Het doel was het op de markt brengen van munten die minder volatiele prijzen hebben dan crypto’s zoals Bitcoin, maar die toch voldoende ruimte hebben voor groei.

Kwon werkte onder andere als software-engineer voor Microsoft en Apple en is nu CEO van het moederbedrijf Terraform Labs. Shin is medeoprichter van Ticket Monster en Fast Track Asia.

Terra werd officieel gelanceerd in april 2019.

Samenwerkingen en concurrentie

Terraform Labs heeft als doel Terra om een ​​digitaal financieel systeem te creëren dat onafhankelijk is van grote banken en makers van fintech-apps. Tot nu toe is Terra vooral populair in Azië. Terra is verschillende partnerschappen aangegaan met betalingsplatforms, met name in de regio Azië-Pacific. In Korea kan men goederen in winkels kopen met behulp van de Chai-betaalapp die is gebouwd op Terra’s blockchain.

Terra kondigde in juni 2020 een samenwerking aan met Solona, ​​​​Cosmos en Web3 Foundation voor de ontwikkeling van Anchor. Dit is een spaar-/leenprotocol waarbij gebruikers stabiele rentetarieven op hun crypto-deposito’s kunnen krijgen.

Concurrenten als MakerDAO’s, DAI, Fei Protocols’ FEI en Ampleforth’s AMPL maken gebruik van overcollateralisatie om hun koppeling te behouden. Terra gebruikt daarentegen een monetair beleid om prijsstabiliteit en groei te garanderen.

De verwachtingen en ontwikkelingen van Terra project

Terra blijft ontwikkelen met als doel om acceptatie te krijgen van het grote publiek.

Op 29 september 2021 heeft de Columbus 5 update op het Terra netwerk plaatsgevonden. Dit markeert het begin van een nieuw tijdperk voor het Terra-ecosysteem.

Een van de grootste veranderingen die de update met zich meebrengt is de integratie met het Inter Blockchain Communication protocol (IB). Dit is een crosschain communicatieprotocol dat een brug zal slaan tussen het Cosmons-ecosysteem, Solana en Polkadot. Dit zal Terra verbinden met 250 verschillende dApps.

De upgrade introduceert ook Ozone Insurance, waarmee de blockchain wordt beschermd tegen mogelijke exploits. Het verzekeringsprotocol maakt hefboomwerking van risico’s van technische storingen mogelijk, waardoor het hele ecosysteem veiliger wordt

Vanaf september 2021 biedt het stablecoins gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, de Zuid-Koreaanse won, de Mongoolse tugrik en de speciale trekkingsrechtenmand van het Internationaal Monetair Fonds.

Terra Luna crypto.com

Terra koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Terra nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Terra. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik LUNA kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om Terra te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. Terra staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Terra koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Binance

Terra (LUNA) kopen

Luna staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit Terra voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Terra. 

Conclusie

Het Terra-protocol is een DeFi project dat een oplossing lijkt te bieden voor de volatiliteit van crypto valuta. Het Terra blockchain-project waarmee gebruikers stablecoins kunnen maken die zijn gekoppeld aan fiat-valuta’s en is ontwikkeld door Terraform Labs. Het biedt slimme contractmogelijkheden voor het maken van een breed scala aan verschillende soorten stabiele munten. Terra maakt gebruik van het Delegated-Proof-of-Stake (DPoS) consensusmechanisme.Het project is populair gebleken op de Aziatische markten voor e-commerce en heeft een grote gebruikersbasis in Zuid-Korea.

Previous post Bitcoin verwachting
Next post Stellar verwachting

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.