Terugroepactie Ikea Gothem lamp

Hollands Kroon – IKEA vraagt klanten met een Gothem lamp “met aandrang” om deze niet meer te gebruiken en naar een IKEA-vestiging terug te brengen, wegens risico op een elektrische schok. Klanten worden volledig terugbetaald, meldt de Zweedse keten donderdag in een persbericht.
Nadat in enkele lampen beschadigde elektriciteitskabeltjes zijn gevonden, heeft IKEA beslist om alle Gothem staande en tafellampen terug te roepen. Als er snoeren beschadigd zijn, kan de metalen behuizing van de lamp onder stroom komen te staan, en dat kan gevaarlijk zijn, luidt het.
IKEA heeft geen meldingen ontvangen van mensen die zich aan de lamp verwond hebben, maar wel van twee klanten en een woonwarenhuismedewerker die een elektrische schok kregen.
De drie Gothem-modellen, twee tafellampen en een staande lamp, worden teruggeroepen. De lampen werden sinds oktober 2015 verkocht in alle IKEA markten.
IKEA verzoekt klanten met een Gothem lamp met aandrang om die niet meer te gebruiken, ook al werkt ze normaal, en naar een IKEA-woonwarenhuis terug te brengen voor volledige terugbetaling. Een kassaticket is niet nodig.

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs