2°C | Amsterdam

Texel heeft veel meer toeristen dankzij Loneley Planet top 10

REGIO – Eind mei werd het Waddeneiland Texel door bekende internationale reisgids Lonely Planet in haar top-10 van Europese plekken die je gezien moet hebben gezet. De gids beschrijft het eiland als een plaats met prachtig witte zandstranden, natuurreservaten vol wild, groene bossen, pittoreske dorpjes en vooral: rust. Plekken die door Lonely Planet worden uitgelicht zien vaak een grote groei aan bezoekers. Zo zag Giethoorn, dat al langere tijd in de Lonely Planet gidsen te vinden is, de afgelopen jaren een enorme groei aan buitenlandse toeristen.
Al jaren groeit het aantal bezoekers naar Texel gestaag. Het grootste aantal bezoekers komt uit Nederland, gevolgd door Duitsland en België. VVV Texel geeft kort na het publiceren van de vermelding in de Lonely Planet aan blij te zijn, en hoopt dat het meer buitenlandse toeristen naar Texel zal trekken. Het rapport ‘Toerisme in perspectief’ van NBTC Holland Marketing laat een verwachtte groei aan internationale gasten in Nederland in het algemeen, en een groeiend aantal internationale gasten naar het Nederlandse strand zien.
Dit plus de vermelding in de Lonely Planet lijkt te wijzen op zekere groei aan buitenlands toerisme op Texel. Er zijn nog geen officiële cijfers uit over het daadwerkelijke aantal buitenlandse toeristen op Texel in 2016, deze komen naar verwachting aan het einde van dit jaar. Wel geven verschillende nieuwsprogramma’s een beeld van de zomer op Texel. Zo bericht de NOS een stijging in bezoekers en een hoger aantal bezoekers die niet uit Nederland. Duitsland of België komen.
Het laatste nieuws over de stijging van toerisme in Texel naar aanleiding van de Lonely Planet komt vanuit de Texelse Courant. Deze plaatste op 1 september een artikel waarin naar voorkomt dat er stijgende vervoersaantallen bij veermaatschappij TESO en groeide signalen over drukte op het eiland zijn, meldt Reisverzekering.net.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.