2°C | Amsterdam

Texel komt met eigen landbouwvisie

REGIO – Onder de titel ‘Nu verbinden is de toekomst van morgen’, hebben de boeren op Texel de handen in elkaar geslagen om tot een gezamelijke landbouwvisie te komen voor het eiland.
Afgelopen vrijdagavond werd door LTO Noord Texel tijdens een feestelijke presentatie de visie op de Landbouw op Texel gepresenteerd aan de bestuurders van de gemeente Texel, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en aan de bestuurders van de provincie Noord-Holland.  Helemaal anno 2016 werd de visie per drone vanuit de zaal aan afdelingsvoorzitter Arnold Langeveld afgeleverd.
In het ambitionele plan staan zes kernpunten die draaien om de Texelse landbouw voor de eerste komende tien jaar te regelen. Zo wil men behoud van het volwaardige landbouwgrond regelen, dat er meer zoetwater beschikbaar is in de zomer, dat de landbouw op Texel energieneutraal gaat worden, dat de kwalieit van de producten wordt verbeterd, de mens, de dieren én het milieu beter wordt ontzien en het behoud van de ondermer in het cultuurhistorische landschap van Texel

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.