Texel komt met eigen landbouwvisie

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

REGIO – Onder de titel ‘Nu verbinden is de toekomst van morgen’, hebben de boeren op Texel de handen in elkaar geslagen om tot een gezamelijke landbouwvisie te komen voor het eiland.
Afgelopen vrijdagavond werd door LTO Noord Texel tijdens een feestelijke presentatie de visie op de Landbouw op Texel gepresenteerd aan de bestuurders van de gemeente Texel, het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en aan de bestuurders van de provincie Noord-Holland.  Helemaal anno 2016 werd de visie per drone vanuit de zaal aan afdelingsvoorzitter Arnold Langeveld afgeleverd.
In het ambitionele plan staan zes kernpunten die draaien om de Texelse landbouw voor de eerste komende tien jaar te regelen. Zo wil men behoud van het volwaardige landbouwgrond regelen, dat er meer zoetwater beschikbaar is in de zomer, dat de landbouw op Texel energieneutraal gaat worden, dat de kwalieit van de producten wordt verbeterd, de mens, de dieren én het milieu beter wordt ontzien en het behoud van de ondermer in het cultuurhistorische landschap van Texel

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category