2°C | Amsterdam

Thalia Kids stralende sterren in de ruimte!

DEN OEVER – Na geproefd te hebben van het succes in de musicals “Sound of music” en “Ciske de Rat”, was de roep van de meespelende kinderen groot om hier een vervolg aan te geven. Natuurlijk was dit voor Thalia Muziektheater Hollands Kroon een prachtige aanleiding om op dit enthousiasme voort te borduren.
Het plan ontstond om de jeugd niet alleen een eigen podium, maar zelfs een eigen musical te geven. Een uniek gebeuren binnen de traditie van Thalia en een uitdaging voor alle betrokkenen. Er wordt wel het nodige van de kinderen gevraagd, omdat ze niet alleen zingen maar ook acteren en dansen. Met groot plezier hebben ze zich er echter ingestort. Voor ieder kind is er een rol weggelegd en daardoor een geweldige ervaring waar ze op speelse wijze veel van leren en dat hopelijk zal smaken naar méér.
En dat “meer” zal niet lang op zich laten wachten, want in de komende musical van Thalia Muziektheater “Hairspray” mogen ze in groepjes in twee voorstellingen als figurant meespelen. Wie weet welke aanstormende talenten in de loop van de jaren Thalia zullen versterken en ook verjongen; de jeugd heeft immers de toekomst!
Maar nu wordt het wel spannend voor de Thalia Kids. Nog enkele weken en dan zullen zij hun eigen musical “Geef mij de ruimte” opvoeren. De groep van 24 kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar oefent iedere woensdag onder leiding van zangcoach Jenneke Oomen en Thalia’s eigen regisseur Henk Wijtsma, die de choreografie en regie voor zijn rekening neemt. Henk is tevens de schrijver van het stuk dat zich afspeelt in een ruimteschip.
Het wordt de Kids in dat voertuig veel te eng en benauwd, daarom willen ze terug naar de aarde in de hoop er de ruimte te vinden. Dat gaat echter niet zomaar en ze beleven van alles onderweg. Terwijl er de komende weken nog flink geoefend zal worden op de tekst, zang en dans, zetten op de achtergrond ouders en andere betrokkenen de puntjes op de i door het maken van de kleding en decors.
Daarbij is de ervaring en inzet van de volwassen spelers van Thalia onbetaalbaar en kan veel in eigen hand gehouden worden. Of het de Thalia Kids uiteindelijk lukt om de aarde werkelijk weer te bereiken? Dat kan iedereen zelf ontdekken op zaterdag 26 november en zondag 27 november als de musical “Geef mij de ruimte” in het Vikingschip te Den Oever wordt opgevoerd.
Beide voorstellingen beginnen ’s middags om 13.30 uur. De entree is € 10,00. Kaarten kunnen besteld worden via [email protected]

Related Articles

Zoek je een heerlijk nieuw recept om te proberen? Zoek niet verder, want we hebben de perfecte voor je. Dit droprecept zal je smaakpapillen
Schiphol is een van de drukste luchthavens van Europa, en het vinden van een parkeerplek kan moeilijk zijn. Dat is waar valet parking van

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.