The Graph verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De koers van The Graph is het afgelopen jaar flink gestegen en de The Graph verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Maar wat is The Graph precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter The Graph om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter het project zit en wat het inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in The Graph.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

The Graph is oorspronkelijk opgericht in 2018 met als doel het voor ontwikkelaars makkelijker te maken om applicaties op blockchains te bouwen.

Wat is The Graph?

Wat is The GraphThe Graph is een gedecentraliseerd open source protocol waarmee gebruikers gegevens van blockchains kunnen indexeren en doorzoeken. Het indexeren van gegevens van blockchains is een groot probleem geworden, aangezien er de laatste tijd steeds meer blockchains en dApps verschijnen en het moeilijk is om gegevens van projecten met complexe slimme contracten, zoals Uniswap van Ethereum Network, te lezen of te openen. Met de ontwikkeling van The Graph maakt het opvragen van deze informatie makkelijker.

Op basis van het “Subgraph Manifesto” kunnen ontwikkelaars zogenoemde Subgraphs bouwen en publiceren, dit zijn API’s die quiries uitvoeren over het GraphQL protocol. GraphQL is een manier om gegevens van de blockchain te leveren aan een aangevraagde applicatie.

Dit gebeurt via de Graph Nodes die de blockchain database scannen op relevante resultaten voor de zoekopdrachten van gebruikers en vervolgens terugsturen naar de toepassingen van deze gebruikers.

Wat maakt The Graph zo uniek?

Er zijn op het moment van schrijven aal meer dan 23.000 ontwikkelaars hebben al Subgraphs gebouwd voor applicaties als Uniswap, Synthetix, Foundation, Zora, KnownOrigin, Gnosis, Balancer, Livepeer, DAOstack, Audius en Decentraland.

Daarnaast zijn er meerdere netwerken die het platform ondersteunen. Onder andere Ethereum, Arbitrium, Avalanche, Celo, Fantom, Moonbeam, IPFS, en PoA ondersteunen The Graph op dit moment.

Doordat het een gedecentraliseerd platform is stelt dApp-ontwikkelaars in staat eenvoudig toegang te krijgen tot de blockchain-gegevens die ze nodig hebben zonder afhankelijk te zijn van een gecentraliseerde derde partij.

Het platform biedt flexibiliteit voor ontwikkelaars. Met behulp van de subgraphs die door The Graph worden geleverd, hebben dApp-ontwikkelaars toegang tot relevante gegevens zonder hun eigen queryservices te hoeven bouwen of beperkte toegang te hebben tot alleen dat wat door een derde partij wordt aangeboden.

Een ander voordeel is dat het Graph-protocol het potentieel heeft om bij te dragen aan de grotere bruikbaarheid van gedecentraliseerde applicaties op Web3. De technologie zal een van de grootste uitdagingen voor ontwikkelaars wegnemen: gebrek aan beschikbaarheid en liquiditeit van gegevens die nodig zijn om dApps goed te laten functioneren.

Wie zit er achter The Graph

Projectleider, CEO en medeoprichter Yaniv Tal ontwikkelde in 2018 een ontwikkelingsprotocol om toepassingen te maken die geen servers vereisen en Web3 voor iedereen toegankelijk maakt.

In de toekomst zal The Graph volledig gedecentraliseerd zijn en zal er een Decentralized Autonomous Organization (DAO) worden opgericht. Tot die tijd staat The Graph Network onder toezicht van The Graph Foundation.

De Graph Foundation staat weer onder toezicht van de Technische Raad, dat tevens het bestuursorgaan zal zijn voor de technische parameters in de DAO.

Graph Token (GTR)

GRT is het native token van The Graph. Het is een ERC-20 op de Ethereum-blockchain en wordt gebruikt om bronnen in het netwerk toe te wijzen.

Actieve indexeerders, curatoren en delegators kunnen diensten verlenen en inkomsten verdienen op het netwerk dat in verhouding staat tot de hoeveelheid werk die ze verrichten en hun GRT-inleg. De Graph Token is een cruciaal onderdeel van het protocol dat twee primaire toepassingen heeft:

  • Staking: Indexeerders storten GRT om hun werk vindbaar en veilig te maken in de zoekmarkt.
  • Curator-signalering: Curatoren moeten GRT deponeren in een curatormarkt, waar ze worden beloond voor het correct voorspellen welke subgraphs waardevol zullen zijn voor het netwerk.

De verwachtingen en ontwikkelingen van The Graph project

Logo The Graph verwachtingMomenteel is The Graph misschien wel het meest bekende project op het gebied van dataquery’s. Het Graph-project probeert haar bereik te vergroten door ondersteuningspakketten te publiceren StreamingFast, kernontwikkelaar van het project, heeft een van de grootste pakketten, met een waarde tot $60 miljoen.

De Graph Foundation kondigen onlangs aan dat Graph Node ondersteuning biedt voor het indexeren van NEAR. Dit maakt NEAR de eerste niet-EVM (Ethereum Virtual Machine) compatibele blockchain die wordt ondersteund door Graph Node. NEAR-indexering is beschikbaar in bèta op de gehoste service van The Graph.

NEAR is daarmee de nieuwste keten die zich aansluit bij de gehoste service van The Grap waarbij de NEAR-integratie ontwikkelaars in staat stelt om subgraphs op het NEAR-netwerk te bouwen met behulp van The Graph zodat de Web 3-infrastructuur nog meer dApps kan ondersteunen.

Verder heeft de Graph Foundation aangekondigd te gaan werken aan de bouw van een Graph Explorer dApp en Gateway. Dit zal ondersteuning bieden aan de degenen die het the Graph ondersteunen en bijdragen aan het netwerk.

Vitalik Buterin, de medeoprichter van Ethereum, publiceerde onlangs een blog met een

stappenplan voor het opschalen van het netwerk en beschikbare gegevensruimte voor rollups met behulp van het Graph-protocol. Graph-protocol is de sleutel tot de schaalplannen van Ethereum volgens Vitalik Buterin.

The Graph koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van nieuws van The Graph, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook GTR. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik GTR kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om GTR te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de The Graph koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Binance

GTR kopen

Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit GTR voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook GTR. 

Conclusie

De toegang tot informatie wordt steeds belangrijker. Wanneer de toegang tot informatie sneller en makkelijker is wordt deze informatie vaak ook als veiliger en betrouwbaarder gewaardeerd. The Graph speelt hier op in door een systeem te bouwen waarbij het makkelijk is om informatie uit applicaties en blockchains. Het gedecentraliseerde open source indexeeringsplatform is gebouwd zodat ontwikkelaars API’s kunnen bouwen en doormiddel van Nodes wordt opgevraagde informatie naar gebruikers gestuurd.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category