Theta verwachting

De Theta koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de Theta koersverwachtingen voor 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Theta. Maar wat is Theta precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Theta om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Theta zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Theta.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Theta?

In de wereld waar video’s streamen niet meer weg te denken streeft Theta erna om een gedecentraliseerde infrastructuur voor videostreamingsdiensten te bieden. Lees hier meer over dit ambitieuze project van Theta.

Theta is een gedecentraliseerd, open-source blockchain protocol dat zich specifiek richt op videostreaming. Het Theta Network wil de volgende generatie entertainmenttechnologie worden door een gedecentraliseerde videostreamingsinfrastructuur te bieden die goedkoper is dan concurrerende gecentraliseerde platforms.

De huidige infrastructuur is volgens Theta te gecentraliseerd en inefficiënt waardoor er problemen zijn op het gebied van de snelheid bij het streamen, hoge opstartkosten en het feit dat er altijd een derde partij tussen de content maker en de kijker zit.

Theta biedt hier een oplossing voor in de vorm van het uitdelen van een beloning aan kijkers die overtollige bandbreedte delen, het aanbieden van een decentraal netwerk en lagere kosten voor het verwerken van video’s.

Theta werkt met een Modified BFT consensusmechanisme. Dit is een afgeleide van het bekende Proof of Stake (PoS).

Het Modified BFT consensusmechanisme bestaat uit 3 soorten nodes:

  • 30 Enterprise Validator nodes die worden beheerd door grote bedrijven als Google, Samsung Sony en Binance. Deze nodes stellen nieuwe blokken voor in de blockchain.
  • 1000 Guardian Nodes die worden opgezet door de gebruikers van Theta. Vereiste hiervoor is dat de gebruiker minimaal 1000 THETA bezit. De taak van deze nodes is het verzegelen van de blokken en controle uitoefenen op eventuele kwaadwillende of niet-functionerende Validator nodes.
  • Edge Nodes die door de community worden gerund en hun bandbreedte delen of videostreams doorgeven via het Theta-netwerk in ruil voor TFUEL.

Theta weet de kosten laag te houden doordat het delen van de bandbreedte niet op de blockchain zelf gebeurt, maar off-chain.

Sinds de lancering van het mainnet 2.0 ondersteund het Theta-netwerk ook slimme contracten. De zogenoemde Turing-complete smart contracts hebben de volgende toepassingen:

  • Token-investeringen in streamers.
  • Geautomatiseerde verdeling van TFUEL-beloningen tussen platformen, streamers en gebruikers.
  • Non-Fungible Token creatie die de contentcreators vertegenwoordigen.

De Theta Virtual Machine (TVM) is compatible met Ethereum. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om slimme contracten eenvoudig over te dragen van Ethereum naar Theta.  Inmiddels is mainnet 3.0 gelanceerd met nog meer toepassingen. Daar zullen we later in dit artikel verder op ingaan.

Theta’s tokens (THETA en TFUEL)

Het Theta project heeft twee native cryptocurrencies.

Het THETA-token is de governance token van het Theta protocol en wordt onder andere gebruikt door nodes bij het staken en voor het stemmen over wijzigingen in het protocol. Het maximaal aantal THETA is vastgesteld op 1 miljard.

Daarnaast is er de TFUEL-token. Dit is de operationele token op het Theta-netwerk dat wordt gebruikt voor transacties en uitgedeeld als beloning voor het delen van bandbreedte.

Historie en team

Theta labsTheta is in 2017 opgericht door Mitch Liu en Jieyi Long. Voordat Liu Theta oprichtte had hij al meerdere startup opgericht in mobiel gamen en online adverteren. Long werkte voor Theta aan VR-livestream technologieën.

Theta Labs is het bedrijf dat achter Theta network zit. Het heeft een eigen streamingssite Theta.tv.

Daarnaast heeft Theta een raad van adviseurs waar enkele grote namen zoals Steve Chen, medeoprichter van YouTube, Justin Kana, medeoprichter van Twitch, en Rakuten Viki en CJ Hello, senior executives van Verizon.

Tijdens de privé verkoop in 2017 werd $20 miljoen opgehaald door 30% van de voorraad van 1 miljard THETA te verkopen.

Concurrentie en samenwerkingen

Theta is niet het enige gedecentraliseerde netwerk dat zich richt op videostreaming. Liverpeer (LPT) en LBRY zijn crypto-projecten die eenzelfde doel voor ogen hebben als Theta.

Om de concurrente voor te blijven richt Theta zich niet enkel op het innoveren van het bestaande netwerk. Het afgelopen jaar is Theta Network samenwerkingen aangegaan die een grote stap richting de toekomst kunnen zijn.

In april 2021 lanceerde Theta Network, samen met de World Poker Tour (WPT), ’s werelds eerste realtime NFT-marktplaats.

ONE Champion, een van werelds grootste sportmediabedrijven heeft afgelopen zomer aangekondigd te gaan samenwerken met Theta Network. ONE produceert en distribueert evenementen van wereldklasse in meer dan 150 landen, met vechtkunstenaars en wereldkampioenen uit meer dan 80 landen en alle vechtsportstijlen, waaronder MMA, Muay Thai en kickboksen. De samenwerking is erop gericht om ONE’s eerste non-fungible token (NFT) marktplaats te lanceren met verzamelobjecten van ONE’s atleten memorabele momenten.

Onlangs kondigde Theta een exclusieve samenwerking aan met Kathy Perry waarbij zij haar eerste NFT’s op de markt gaat brengen.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Theta project

Theta logoTheta is nog volop in ontwikkeling en heeft een indrukwekkende roadmap.

Op 30 juni 2021 lanceerde Theta Labs het Theta-mainnet 3.0 dat de capaciteit en de use-case van het netwerk aanzienlijk zal vergroten.

Met de lancering werd onder ander TFUEL-staking en TFUEL-burning geïntroduceerd waarbij minimaal 25% van elke TFUEL betaling aan het Edge netwerk wordt verbrand.

Theta’s 3.0 mainnet bevordert ook uitbreidingsplannen voor de ThetaDrop NFT-markt. Deze plannen behelzen onder andere een geplande groei voor de ThetaDrop NFT-marktplaats en het in licentie geven van het platform aan derden.

Hiermee hoopt Theta dat NFT-interacties met Theta smart contracts zal leiden tot 600.000 transacties per dag, waarna bijna 250 miljoen TFUEL per jaar zal worden verbrand. Dat laatste zal ertoe leiden dat het grootste deel van de jaarlijkse TFUEL-inflatie teniet zal worden gedaan.

Verder kondigt de roadmap voor 2022 een TDROP token release aan. Dit is een TNT-20 token dat de basis zal vormen voor het gedecentraliseerde beheer van de Theta Drop NFT Marketplace. TDROP houders kunnen de tokens inzetten om stemrechten te verkrijgen over wijzigingen in ThetaDrop.

Ook zal er een cross-chain bridge tussen Ethereum komen voor DEX, NFT’s en DApps. Dit kan mogelijk de hoge kosten oplossen die gepaard gaan met NFT-mining op het Ethereum-netwerk.

Theta koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Theta nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Theta. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

TFUEL logo

Moet ik THETA en TFUEL kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om THETA of TFUEL te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Theta koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

THETA en TFUEL kopen

Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit THETA voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Theta.

Conclusie

Theta wil de grote kloof tussen streamingkwaliteit en snelheid overbruggen door zijn wereldwijde gebruikersnetwerk in staat te stellen video’s door te geven met behulp van zijn rekenkracht en vrije bandbreedte. Hoe meer gebruikers actief zijn op het netwerk, hoe meer bandbreedte er beschikbaar zal zijn voor videostreaming, waardoor de streamingsnelheid en -kwaliteit bij elk nieuw knooppunt toenemen.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs