2°C | Amsterdam

THORChain verwachting

THORChain verwachting

De THORChain koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in deze crypto. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in THORChain.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is THORChain?

“Het THORChain-netwerk vertegenwoordigt een doorbraak in gedecentraliseerde uitwisselingen tussen ketens. En de continue liquiditeitspools openen de deur naar functies die nog nooit eerder op een DEX zijn gezien, zoals marktorders, hefboomhandel, peer-to-peer kredietleningen, limietorders en andere die voorheen alleen in gecentraliseerde ecosystemen werden aangetroffen”. Met deze quote, afkomstig van de website van THORChain, kan het niet anders dat je nieuwsgierig bent geworden in dit protocol.

 

THORChain is een gedecentraliseerd cross-chain liquiditeitsprotocol dat de gedecentraliseerde uitwisseling van digitale activa mogelijk maakt. Het steltgebruikers in feite in staat om tokens over verschillende ketens te wisselen zonder tussenliggende tokens te hoeven gebruiken. Dus in plaats van een gecentraliseerde uitwisseling zoals Coinbase te gebruiken om Bitcoin en Ethereum te verhandelen, maakt THORChain het mogelijk om dit te doen terwijl de activa in bezit blijft van de gebruiker.

THORChain werd in 2018 gelanceerd als een middel om digitale activa uit te wisselen zonder het gebruik van een gecentraliseerde uitwisseling. Het is bekend om zijn toestemmingloze toegang tot wereldwijde liquiditeit, manipulatiebestendige prijsfeeds, altijd beschikbare liquiditeit voor alle activa en gedeelde prikkels voor alle deelnemers.

THORChain houdt zijn gemeenschap wekelijks op de hoogte van de voortgang van de ontwikkeling en evenementen waardoor het project volledige transparantie biedt over de liquiditeit en logica van het hele netwerk.

Het protocol pakt ook verschillende problemen op het gebied van Decentralized Finance (DeFi) aan. Zo maakt het gebruik van continue liquiditeitspools (CLP’s) om liquiditeit te verschaffen aan geautomatiseerde marktmakers (AMM), en slip-based vergoedingen om tijdelijk verlies te voorkomen. Andere technologieën, zoals on-way state pegs, een state machine en het TSS-protocol worden gebruikt om token-swaps tussen ketens soepeler te laten verlopen.

Er zijn twee primaire gebruikersgroepen in het THORChain-ecosysteem: gebruikers en liquiditeitsverschaffers. Gebruikers zijn primaire deelnemers aan het netwerk die de cross-chain services gebruiken om tokens gemakkelijk uit te wisselen.

Liquiditeitsverschaffers voegen liquiditeit toe aan de verschillende pools. Alle liquiditeit is gebonden met behulp van RUNE-tokens en wordt bewaard in afzonderlijke kluizen die worden aangedreven door de nodes.

THORChain missie

Tendermint

THORChain is een op Tendermint gebaseerd netwerk. Tendermint is een tool die ontwikkelaars kunnen gebruiken om de basisprincipes van blockchain-ontwikkeling. Denk daarbij aan het overslaan van cryptografie concentreren op blockchain- en appontwikkeling.

Tendermint replicatiesoftware waarmee ontwikkelaars aangepaste blockchains en gedecentraliseerde applicaties (dApps) kunnen bouwen. Tendermint is een low-level protocol dat bestaat uit twee delen, een blockchain-consensusengine en een generieke applicatie-interface.

Proof of Stake

Het protocol gebruikt een proof-of-stake (PoS) algoritme om Sybil-aanvallen te voorkomen. Bij een Sybil-aanval ondermijnt de aanvaller het reputatiesysteem van een netwerkdienst, en dit door het creëren van een groot aantal pseudonieme identiteiten, waarbij de aanvaller deze gebruikt om een ​​onevenredig grote invloed te krijgen.

Fault Tolerance consensusalgoritme

THORChain maakt gebruik van het Byzantijnse Fault Tolerance (BFT) consensusalgoritme, dat ervoor zorgt dat het netwerk goed kan functioneren, zelfs in het geval nodes niet correct of kwaadaardig handelen.

Nodes zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de netwerksoftware. Ze nemen deel aan het netwerk door de transacties op externe ketens te volgen en het protocol uit te voeren. Als nodes echter falen, kunnen ze worden bestraft.

Liquidity Providers verdienen beloningen in ruil voor het leveren van hun activa aan het netwerk. Hun activa worden toegevoegd aan pools die Swappers gebruiken om activa uit te wisselen.

Het RUNE-token

Het RUNE-token is een integraal onderdeel van het THORChain-systeem. Dit BEP2-token wordt gebruikt in alle liquiditeitspools en is verbonden door alle knooppunten. Alle RUNE-tokens zijn ingesteld op een verhouding van 1: 1 tot activawaarde, waardoor naadloze koppeling tussen pools mogelijk is. RUNE fungeert ook als beloningstoken voor pools en is een gemiddelde van ⅓ van het netwerkinkomen dat continue liquiditeitsprikkels biedt.

Geschiedenis

THORChain is oorspronkelijk in 2018 opgericht met de veronderstelling dat gecentraliseerde uitwisselingen niet optimaal zijn voor het overbrengen van cryptocurrencies via verschillende blockchains. Het doel van THORChain-team was een onafhankelijke blockchain bouwen die externe netwerken zou kunnen overbruggen en cross-chain-overdrachten zou kunnen vergemakkelijken, vergelijkbaar met een gedecentraliseerde uitwisseling (DEX).

THORChain is een pseudoniem voor het team dat achter het protocol zit en het heeft geen beursgenoteerde CEO, oprichter of directeuren. De ontwikkelaars hebben elkaar in 2018 ontmoet op een Binance-hackathon en geen van de 18 zelfgeorganiseerde ontwikkelaars heeft een formele titel. Degenen die momenteel aan het project werken blijven anoniem met als redenering de decentralisatie van het project te beschermen

Alle ontwikkeling van THORChain worden georganiseerd via Gitlab. Vergoedingen die door het protocol worden gegenereerd, gaan rechtstreeks terug naar de gebruikers en er zijn geen voorzieningen voor het team. Het team houdt gewoon RUNE vast, net zoals iedereen welkom is.

THORChain koersverwachting

De verwachtingen en ontwikkelingen van het THORChain project

Multicoin Capital is een van de meest prominente onderneming die geïnvesteerd heeft in RUNE. Multicoin Capital is opgericht in 2017 en richt zich specifiek op blockchain-bedrijven, cryptocurrencies en tokens. Bij de aankondiging deelden ze een onderzoeksrapport waarin ze het potentieel van dit project schetsten en hoe ze enthousiast zijn over de mogelijkheid om tokens tussen verschillende blockchains te verhandelen. Nadat Multicoin Capital had aangekondigd dat het een groot deel van de activa had verzameld, steeg de prijs van RUNE met 30%.

THORChain koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het THORChain nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen.

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook THORChain Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik RUNE kopen?

THORChain RUNE kopenWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om RUNE te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. RUNE staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de THORChain koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

RUNE kopen

Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren.

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit RUNE voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook RUNE.

Conclusie

THORChain functioneert als een niet-bewarende liquiditeitsmarktplaats voor blockchains die het uitwisselen van activa via meerdere netwerken op een toestemmingsloze en niet-bewarende manier mogelijk maakt. Het is een uniek project dat veel problemen verhelpt waarmee zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde uitwisselingen worden geconfronteerd.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.