Thuiszorgmedewerkers Noordkop gaan staken

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Regionieuws – Medewerkers van thuiszorgorganisatie TSN in Den Helder willen donderdag gaan staken. FNV had de gemeente tot en met vandaag de tijd gegeven om duidelijkheid te geven over de toekomst van de medewerkers en cliënten, maar heeft daar geen bevredigend antwoord op gekregen.
Lees ook: Thuiszorgmedewerks gaan fors minder verdienen
FNV eist dat de thuiszorgmedewerkers bij een andere aanbieder voor dezelfde arbeidsvoorwaarden ook in de toekomst voor hun eigen cliënten kunnen blijven zorgen. De gemeente Den Helder heeft kort na het verstrijken van het ultimatum aangegeven dat ze niet kunnen garanderen dat ze aan die wens kan voldoen, omdat de medewerkers over drie aanbieders worden verdeeld.
“Er was een voorstel van Buurtzorg, die het personeel wel onder die voorwaarden wilde overnemen. Den Helder wenst daar echter niet mee in zee te gaan en dat maakt mensen erg verdrietig en boos”, vertelt Maureen van der Pligt van FNV aan NH. “Dan trekken wij ook onze conclusies en is het dus tijd voor hardere acties.
Lees ook: Veel thuiszorgmedewerkers Hollands Kroon straks zonder werk
De staking houdt in dat de reguliere werkzaamheden donderdag niet worden uitgevoerd. Cliënten van TSN worden echter niet vergeten. Zij krijgen donderdag tussen 11.00 uur en 14.00 uur een heuse verwendag in de Stadsschouwburg in Den Helder. Daar worden ze in de watten gelegd met een lekkere lunch, muziek en een schoonheidsspecialiste.
Lees ook: Wethouder Hollands Kroon blijft bij standpunt thuiszorg
Voor mensen die niet op eigen initiatief naar de Stadsschouwburg in Den Helder kunnen komen, wordt vervoer geregeld. Zij kunnen zich daarvoor aanmelden via m.vanderpligt@abvakabo.nl of telefoonnummer 06-21228123.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category