2°C | Amsterdam

Thuiszorgmedewerksters Hollands Kroon winnen rechtzaak

HOLLANDS KROON – In de actietent van de FNV op de stoep van het gemeentehuis van Hollands Kroon wachtten thuiszorgmedewerkers en cliënten vanmorgen in spanning op de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Goed nieuws: de huishoudelijk hulp valt volgens de rechter onder de WMO.
“Ik krijg mijn zorg terug!”, zegt de 86-jarige mevrouw Trees de Backer. Per 1 mei kreeg ze geen huishoudelijke zorg meer. “Ik kan wel janken, verteld zij tegen NH.” Hollands Kroon en Schagen hebben, na gesprekken met cliënten, een groot deel van de huishoudelijke zorg geschrapt, waardoor sommige medewerkers hun baan kwijt zijn.
Volgens Cor de Beurs van de FNV heeft de uitspraak grote gevolgen: “Dit betekent dat Schagen en Hollands Kroon de Huishoudelijke Hulp 1 terug moeten brengen in hun pakket. Ze moeten de zaken repareren.”
De taart komt op tafel en wordt aangesneden. “Ik ben sinds 1 mei mijn baan kwijt”, zegt Edith Bovenkamp uit Wieringerwerf. “Ik hoop dat ik hierdoor mijn baan terug kan krijgen. Als ze me nog wel willen hebben, ik ben inmiddels wel 51 en er zijn veel oudere werknemers boventallig verklaard.”
De gemeente Hollands Kroon laat weten de uitspraak te bestuderen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.