Thuiszorgmedewerksters Hollands Kroon winnen rechtzaak

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – In de actietent van de FNV op de stoep van het gemeentehuis van Hollands Kroon wachtten thuiszorgmedewerkers en cliënten vanmorgen in spanning op de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep. Goed nieuws: de huishoudelijk hulp valt volgens de rechter onder de WMO.
“Ik krijg mijn zorg terug!”, zegt de 86-jarige mevrouw Trees de Backer. Per 1 mei kreeg ze geen huishoudelijke zorg meer. “Ik kan wel janken, verteld zij tegen NH.” Hollands Kroon en Schagen hebben, na gesprekken met cliënten, een groot deel van de huishoudelijke zorg geschrapt, waardoor sommige medewerkers hun baan kwijt zijn.
Volgens Cor de Beurs van de FNV heeft de uitspraak grote gevolgen: “Dit betekent dat Schagen en Hollands Kroon de Huishoudelijke Hulp 1 terug moeten brengen in hun pakket. Ze moeten de zaken repareren.”
De taart komt op tafel en wordt aangesneden. “Ik ben sinds 1 mei mijn baan kwijt”, zegt Edith Bovenkamp uit Wieringerwerf. “Ik hoop dat ik hierdoor mijn baan terug kan krijgen. Als ze me nog wel willen hebben, ik ben inmiddels wel 51 en er zijn veel oudere werknemers boventallig verklaard.”
De gemeente Hollands Kroon laat weten de uitspraak te bestuderen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category