TRON verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De TRON koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in TRON. Maar wat is TRON precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter TRON om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter TRON zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in TRON.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is TRON?

TRON is een bijzonder project dat is opgericht door de man die tot twee keer toe de “30-under-30” werd genoemd van Forbes Azië. Wat het project zo interessant maakt lees je in dit artikel.

TRON is een gedecentraliseerd, open-source op blockchain-platform waarop dApps gebouwd kunnen worden en media inhoud gedeeld kan worden. Het heeft een slimme contractfunctionaliteit en een eigen cryptocurrency genaamd Tronix (TRX) dat tot 2018 een ERC-20 token was.

TRON is ontworpen met als doel om makers van media inhoud meer te belonen voor hun inspanningen. Momenteel is de media-industrie zo gestructureerd dat grote bedrijven zoals YouTube, Facebook en Apple een enorme mate van controle hebben over welke media worden bekeken en op hun sites worden geplaatst. Behalve dat ze bepalen wat er te zien is, ontvangen ze ook het overgrote deel van het geld dat door de media wordt gegenereerd terwijl de makers maar een klein deel van de inkomsten krijgen. TRON is opgericht om dit te corrigeren en wil dit doen door de middelste media-man uit te schakelen en kijkers contentmakers rechtstreeks laten belonen via het Tron-netwerk en met behulp van de TRX-tokens. De media zijn dus volledig eigendom van de maker in plaats van gedeeltelijk van een groot bedrijf.

TRON maakt gebruik van een drielaagse-architectuur: opslaglaag, kernlaag en applicatielaag. Het systeem wordt beveiligd door een gedelegeerd-proof-of-stake (DPoS) consensusmechanisme.

TRON is ontworpen om massale on-chain schaling te ondersteunen waardoor ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen die potentieel tienduizenden gebruikers tegelijk kunnen ondersteunen. Op dit moment kan TRON 2.000 transacties per seconde (TPS) verwerken en geen transactiekosten voor TRX.

Zoals de meeste slimme contractplatforms, heeft ook TRON zijn eigen virtuele machine, de TRON Virtual Machine (TVM). Dit besturingssysteem wordt gebruikt voor het uitvoeren van slimme contracten in een veilige en gedecentraliseerde, maar betrouwbare omgeving. Omdat de virtuele machine van TRON compatibel is met de Ethereum Virtual Machine (EVM), kunnen ontwikkelaars hun DApps gemakkelijk overzetten van Ethereum of andere EVM-compatibele blockchains naar TRON.

Tron logo

Historie en team

In juli 2017 richtte Justin Sun de TRON Foundation in Singapore op, een non-profitorganisatie die helpt bij de ontwikkeling en groei van het TRON-ecosysteem. Het platform zelf werd in september 2017 opgericht.

Sun was bekend als oprichter van Peiwo en vertegenwoordiger van Ripple in 2015. Door de achtergrond van Sun werd al snel de aandacht getrokken van investeerders als Clas of Kins oprichter Tang BInsen en CEO van bike-sharing startup OFO Dai Wei.

Tijdens de ICO in 2017 wist TRON Foundation $ 70 miljoen op te halen. Dit was kort voordat China de digitale tokens verbood. In maart 2018 werd het testnet, Blockchain Explorer en Web Wallet gelanceerd. De lancering van het Mainnet in mei 2018, de Odyssey 2.0-release, werd gemarkeerd als een technische mijlpaal voor TRON.

In juni 2018 schakelde TRON zijn protocol over van een ERC-20-token bovenop Ethereum naar een onafhankelijk peer-to-peer-netwerk.

Op 25 juli 2018 kondigde de TRON Foundation aan dat ze de overname van BitTorrent, een peer-to-peer dienst voor het delen van bestanden, had afgerond. Hiermee verklaarde TRON zijn onafhankelijkheid met de oprichting van het Genesis-blok, samen met de overname van BitTorrent in juli 2018.

Samenwerkingen

TRON onderscheidde zich door een op Azië gerichte marktstrategie dat leunde op oprichter Justin Sun. Het heeft inmiddels een grote actieve gemeenschap. TRON is inmiddels vele strategische samenwerkingen met bedrijven aangegaan die helpen om een grotere gemeenschap te creëren.

  • Game.com: Game.com focust zich op digitale blockchain valuta door het creëren en integreren van content voor games.
  • BitGuild: Is een van de meest bekendste gaming industrieën en heeft een strategisch alliantie met TRON. Hierdoor krijgen bezitters van TRX-valuta een combinatie van blockchain en een gaming platform krijgen zodat TRON-gebruikers veilig in-game items kunnen kopen.
  • Peiwo App: is gecreëerd door Justin Sun en heeft de grootste audio content gemeenschap in China. Wereldwijd zijn er 10 miljoen geregistreerde gebruikers. De samenwerking van TRON en Peiwo App zal ervoor zorgen dat authentieke audio-ervaring naar de jonge generaties komt zonder de bemoeiing van tussenplatformen.
  • Baofeng: Baofeng gebruikt audio decoder technologieën om audio- en videospeler oplossingen aan internetgebruikers te bieden. Het bedrijf heeft meer dan 200 miljoen gebruikers. De samenwerking is een fundamentele basis voor een stevige infrastructuur voor een toekomstige online Blockchain entertainment ecosysteem.
  • Metal Pay: is een online betalingsservice voor het verzenden van geld over de hele wereld. Gebruikers kunnen gemakkelijk TRX-tokens voor contant geld kunnen kopen via de Metal Pay-website of hun app.

Ook zijn er meerdere financiële instellingen die TRON gebruiken:

  • Refereum: een platform waarmee gamers TRX kunnen verdienen terwijl ze streamen en kijkers om beloningen te verdienen terwijl ze kijken.
  • Samsung: heeft TRON toegevoegd aan hun Blockchain Keystore waardoor Samsung-gebruikers met de nieuwste versies van hun telefoons toegang hebben tot TRON dApps via de Samsung app store. Dit is een grote stap in de blockchain wereld omdat makers van nieuwe inhoud een redelijke vergoeding voor hun inspanningen kunnen ontvangen en hun dApps beschikbaar worden op een van de grootste app-markten ter wereld.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het TRON project

Coin TRXHet team achter TRON staat niet stil en er staan nog enkele grootse plannen op de roadmap. Voor Q4 van 2021 staat een lancering van de exchange gepland en de vaststelling van het ATM Netwerk. In 2022 wil TRON zowel een Crypto Tron Shop lanceren als een Crypto TRON applicatie.

TRON koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het TRON nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook TRON. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik TRONIX (TRX) kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om TRON te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de TRONIX koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Tron buy

TRONIX (TRX) kopen

Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit TRONIX voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook TRON. 

Conclusie

TRON is in 2017 ontwikkeld door Justin Sun en is een blockchain-platform waarop DApps ontwikkeld kunnen worden en gebruikers media-inhoud kunnen delen. TRON heeft een eigen token, het TRX-token, dat wordt gebruikt om toegang te krijgen tot bepaalde functies van de besturingssoftware. Het is een uniek cryptocurrency project, dat verschillende door andere projecten bedachte technologieën heeft genomen en ze allemaal heeft laten samenwerken. TRON biedt een oplossing voor content-makers die geplaagd worden door censuur of andere problemen van gecentraliseerde content-platforms. Het feit dat TRON voor TRX een nul-transactiekosten systeem hanteert maakt het een interessante keuze voor zowel bedrijven als consumenten als het aankomt op crypto betalingen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category