Tulpen bloemen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Tulpen zijn een van de populairste bloemen ter wereld en worden al eeuwenlang gekweekt. De tulp is inheems in het Ottomaanse Rijk en werd in de 16e eeuw in Europa geïntroduceerd. Vandaag de dag worden tulpen wereldwijd geteeld en zijn ze een symbool van de lente. Hier in Nederland zijn ze een iconisch onderdeel van onze cultuur.

We hebben zelfs een nationale feestdag gewijd aan het vieren van deze prachtige bloemen! Als u een reis naar Nederland aan het plannen bent, bekijk dan zeker onze tips over waar u tulpen in al hun glorie kunt zien.

Er zijn meer dan 140 soorten tulpen, en er worden steeds nieuwe soorten ontwikkeld. Enkele van de meest populaire soorten zijn de dubbele tulp, de pioen tulp, en de papegaai tulp. De meeste tulpen zijn verkrijgbaar in natuurlijke kleuren, waaronder wit, geel, roze, rood en paars. Er zijn echter een paar cultivars die ook in andere kleuren verkrijgbaar zijn. Sommige tulpen zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in oranje of groene tinten.

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het verzorgen van tulpen. Voor arrangementen binnenshuis is het het beste om tulpen te gebruiken die voorgekoeld zijn. Dit kan worden gedaan door de bloemen een paar uur in de koelkast te zetten voordat u ze gebruikt. Als u tulpen binnenshuis wilt schikken, kies dan een pot die in verhouding staat tot de grootte van de bloemen en vul deze met vers water. Ververs het water elke dag en bewaar het arrangement op een koele plaats.

Buiten zijn tulpen vrij gemakkelijk te verzorgen – plant ze in goed doorlatende grond en plaats ze in de volle zon of halfschaduw. Geef ze eens per maand een beetje mest en zorg ervoor dat ze niet te veel water krijgen. Tulpen worden meestal rond Pasen cadeau gegeven, maar kunnen ook voor andere gelegenheden worden gegeven, zoals verjaardagen, Valentijnsdag of Moederdag.

Als u tulpen cadeau geeft, is het belangrijk om te weten dat ze goed verzorgd moeten worden. Tulpen moeten op een koele plaats worden bewaard (rond de 50 graden Fahrenheit) en mogen pas water krijgen als de grond helemaal droog is. De beste tijd om tulpenbollen te planten is dan ook in de herfst, voor de eerste vorst.

Nu u een beetje weet over tulpen en hun verzorging, kunt u ze een tijdje in uw tuin houden. Tulpen houden ervan om water te krijgen als de grond een centimeter onder het oppervlak droog aanvoelt. U moet ze echter niet te veel water geven – ze zullen rotten in drassige grond. Bemest uw tulpen tijdens het groeiseizoen om de twee weken met een uitgebalanceerde meststof.

Haal de uitgebloeide bloemen weg om meer bloei te stimuleren en verwijder eventueel ziek gebladerte. Als de bloemen uitgebloeid zijn, laat de bladeren dan op natuurlijke manier afsterven, zodat de bollen energie kunnen opslaan voor de bloei van volgend jaar. Als u deze eenvoudige tips opvolgt, zullen uw tulpen nog enkele maanden meegaan.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category