2°C | Amsterdam

U kunt weer gratis compost komen halen..

Medemblik – Inwoners van de gemeente Hollands Kroon kunnen zaterdag 19 maart gratis compost afhalen op HVC-terrein in Middenmeer. Wie interesse heeft mag een aantal zakken of zelfs een aanhanger vullen met compost.
De locatie waar de compost af te halen is bij de vergistingsinstallatie aan de Koggenrandweg in Middenmeer (van 8.00 tot 15.00 uur). Opgelet! Het is verplicht om de aanhanger af te dekken met een zeil of net. Hierop staat een forse boete als dit niet gebeurt. 
HVC en de gemeente Hollands Kroon willen de inwoners van Hollands Kroon met deze actie bedanken voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Etensresten, uitgebloeide bloemen en koffieprut vormen de basis voor compost en is een goede grondstof voor de bodem.
Elke volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Het verbetert de structuur van de grond en regelt de doorlaatbaarheid. Bovendien activeert compost het leven in de bodem en slaat het voedingsstoffen voor planten op. Daarnaast gaat compost bodemziekten tegen. Een gemiddeld huishouden heeft 160 kilo gft per jaar. De helft hiervan, 80 kilo, belandt in de gft-bak. De andere helft in de restafvalbak en dat is zonde. Want een volle gft-bak levert voldoende groen gas om 21 dagen lang mee te koken of bijna een dag het huis mee te verwarmen. Naast compost van gft-afval kan er ook van uw grof tuinafval compost worden gemaakt. Drie kruiwagens grof tuinafval staan gelijk aan zes zakken compost.
Meer informatie over het scheiden van afval vindt is te vinden op www.indegoeiebak.nl.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.