Uniek Keltisch jubileumconcert Kasteel Radboud in Medemblik

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

MEDEMBLIK – Baloney Celtic Music, een groep van vijf enthousiaste muzikanten, met een voorliefde voor muziek, die op de Ierse en Schotse muziektraditie is gebaseerd viert binnenkort feest. Deze muziekgroep bestaat dit jaar 20 jaar en wil dit uitbundig vieren met veel muziek.

Niet alleen muziek van Baloney CM zelf, maar ook die van twee bevriende bands, waarmee de groep in het verleden heeft samengewerkt. Deze bands zijn ‘Cat in the Corner’, met voornamelijk een Ierse en Bretonse muziek en ‘KreK’, met veel werk op de pipes en een Engelstalig Iers repertoire.

Het evenement vindt plaats in de Ridderzaal van Kasteel Radboud in Medemblik op zondag 7 oktober. Het programma begint om 13:00 u. De zaal gaat om 12:30 u open voor publiek. Gereserveerde kaarten kunnen vanaf 12:15 u worden opgehaald.

Voor een sfeervolle inleiding zal op het slotplein van het kasteel, mits het weer (!) het toelaat, bandlid Marco Baartse, geheel volgens de Schotse traditie, met muziek op de Great Highland Bagpipes, de sfeer opluisteren en zo de bezoekers op gepaste wijze verwelkomen. 

De band Baloney CM speelt niet alleen hun eigen arrangementen, die op de traditionele muziek zijn gebaseerd, maar ook zelf geschreven nummers. Elk lid van de groep, levert zijn of haar eigen persoonlijke bijdrage aan de zang en op verschillende instrumenten.

De optredens worden gekenmerkt door veel afwisseling. De traditionele songs worden afgewisseld met opzwepende jigs, reels en andere instrumentals, waarbij het publiek niet stil kan blijven zitten.

In 1998 startte de groep onder de naam Baloney met Dick Gerritsen, Jantine Leeflang en Ben Dijkhuis met kleine optredens op diverse locaties.

Daarna volgden nog vele optredens in heel Nederland variërend van concerten in kerken, kroegen, culturele centra en festivals, maar ook optredens op feesten, bruiloften, tijdens exposities en met straatoptredens. De band is ondertussen uitgegroeid tot vijf personen.

In 2015 hebben zij hun eerste CD ‘Out of the Box’ geproduceerd, welke ook op Spotify Music valt te beluisteren. Daarnaast is er online op soundcloud.com, het album ‘Singing the Old Songs’ uit het vroegere repertoire te horen.  

Baloney Celtic Music zijn:

  • Marco Baartse: uilleann pipes, Ierse bouzouki, gitaar en zang
  • Ben Dijkhuis: gitaar, mandoline en zang.
  • Dick Gerritsen:  trekzak, bodhrán en zang
  • Jantine Leeflang: whistles, fiddle, gitaar en zang.
  • Arthur Nieuwenhuis: percussie
  • Eric Dijkhuis: geluidstechniek.
  • Website: www.baloney.nl
  • Facebook: www.facebook.com/baloneycelticmusic/

Entreeprijs met reservering bedraagt € 10,-. Aan de kassa (zonder reservering) € 12,50 (CJP € 10,-). Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen! Reserveren via email [email protected]  of telefonisch 06-13167730   

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category