2°C | Amsterdam

Unox nieuwjaarsduik

Wanneer is de Unox nieuwjaarsduik?

Hoewel Nederland een klein land is, heeft het zowel zijn bewoners als toeristen veel te bieden. Een van de grootste evenementen op de Nederlandse kalender is de Unox Nieuwjaarsduik. Elk jaar op 1 januari komen duizenden Nederlanders op plaatsen in het hele land bijeen om deel te nemen aan een kille poolduik in ijskoud water. Als je in deze tijd ooit in Nederland bent, ga dan zeker even kijken bij dit unieke evenement!

Sinds 1960 duiken mensen op Nieuwjaarsdag in het ijskoude water voor de kust van Scheveningen. De traditie begon als een grap onder een groep van acht vrienden, onder leiding van Jan van Scheijndel, professioneel marathonzwemmer. De Unox nieuwjaarsduik is een traditie die in het begin van de vorige eeuw in Nederland is ontstaan.

Het is een manier om het begin van het nieuwe jaar te vieren door in het koude water van de Noordzee te zwemmen. De traditie is tot op de dag van vandaag blijven bestaan, en veel mensen uit heel Europa komen om deel te nemen aan het jaarlijkse evenement. Het zwemmen vindt meestal plaats op 1 januari, en de deelnemers hullen zich vaak in feestelijke kostuums om de gelegenheid te vieren.

Tegenwoordig is de Unox Nieuwjaarsduik uitgegroeid tot een belangrijke toeristische attractie, met tienduizenden mensen die naar het evenement komen kijken – en er soms aan deelnemen. De watertemperatuur ligt meestal rond de 4 graden Celsius (39 graden Fahrenheit), maar dat weerhoudt de dapperen er niet van om de sprong te wagen.

De originele plaats blijft Scheveningen, maar tegenwoordig wordt het op meer dan 200 plaatsen over geheel Nederland georganiseerd. Mensen nemen deel aan de Unox Nieuwjaarsduik door zich in te schrijven voor deelname aan het evenement. De regels zijn dat je minstens 18 jaar oud moet zijn om deel te nemen en dat je een formulier van afstand moet ondertekenen.

Je moet er ook mee instemmen Unox of een van haar filialen niet aansprakelijk te stellen voor eventuele verwondingen die je oploopt als gevolg van je deelname aan de duik. In de loop van de jaren is de nieuwjaarsduik van Unox nogal veranderd. Eerst werd de duik op veel kleinere schaal uitgevoerd, met slechts een handvol deelnemende mensen.

Maar naarmate de mond-tot-mondreclame zich verspreidde en meer mensen belangstelling kregen voor deelname, is het evenement aanzienlijk gegroeid. Tegenwoordig is de nieuwjaarsduik van Unox een veel bekender evenement waar veel mensen naar uitkijken en waarvoor mensen van heinde en verre komen.

Het evenement vindt nu op veel grotere schaal plaats, met honderden mensen die op oudejaarsavond om middernacht in het ijskoude water duiken. Ondanks deze veranderingen blijft het hoofddoel van de Unox Nieuwjaarsduik hetzelfde. Terwijl veel mensen Nieuwjaarsdag gebruiken als een dag om te vieren en na te denken over het afgelopen jaar, gebruiken anderen het als een dag om terug te geven aan mensen in nood.

Een van die organisaties is Unox, die voor elke nieuwjaarsduik van Blik twee blikken soep doneert aan voedselbanken. Deze daad van liefdadigheid verwarmt niet alleen de harten van degenen die de soep ontvangen, maar draagt ook bij aan de bewustwording van het probleem van voedselonzekerheid. Honger is een blijvend probleem dat mensen van alle leeftijden, rassen en geslachten treft.

En de nieuwjaarsduik van Unox is slechts een kleine manier om een verschil te helpen maken. Dus daar heb je het, de Unox Nieuwjaarsduik. Wat begon als een kleine bijeenkomst van vrienden is uitgegroeid tot een van de grootste (en meest ijskoude) feesten in Nederland. Als je dapper genoeg bent om dit jaar de sprong te wagen, wensen we je veel succes!

En zo niet, bekijk dan zeker enkele van de geweldige foto’s en video’s van eerdere duiken om mee te genieten van alle pret.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.