Vakanties voorbij en dus weer files en ongevallen op de A7

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

REGIO – De vakanties zijn nu in heel Nederland voorbij en is het dus weer druk op de wegen richting de Randstad/Amsterdam. En dat is ook te merken op de A7 naar en van Amsterdam. De gebruikelijke files tussen Hoorn-Noord en Avenhorn in de ochtend en de bijna dagelijkse ongevallen zijn terug van weggeweest.

Te weinig afstand

Hoofdoorzaak van alle ongevallen op de A7, te weinig afstand tot je voorganger.  Rijkwaterstaat én de politie constateren in de meeste gevallen bij een ongeval dat er (veelste) weinig afstand is gehouden tot de voorganger waardoor bij snelheden van 100km/ en sneller er te weinig remweg is om bij een noodstop het te kunnen beremmen.

De politie zegt: “Bij 110km/u zorg dat je minimaal 2 witte middenstrepen afstand houdt, mocht je dan plotseling moeten remmen dan is de afstand genoeg om dit te beremmen.” 

Maar ook de snelheid is een groot probleem, snelheden tot 160km/u is geen zeldzaamheid vertelt de politie.

Bumperkleven is verkeersergenis nr.1.

Automobilisten ergeren zich het meest aan bumperkleven. Met 48,9% staat bumperkleven bovenaan de lijst gevolgd door agressief rijgedrag met 46%. En wist u dat 90% van alle kopstaart-botsingen veroorzaakt wordt door te weinig afstand houden.

Boete

Kunt u niet op tijd stoppen doordat u te weinig afstand houd tot u voorganger, dan kunt u daarvoor een boete krijgen. Plakt u op u voorganger waardoor er zeer gevaarlijke situaties ontstaan dan kunt u zelfs een dagvaarding krijgen waarbij u veroordeeld kunt worden tot een forse geldboete of een ontzegging van de rijbevoegdheid. De hoogte van de boete hangt af van de gereden snelheid:

Snelheid tot 80 km/u 280 euro
Snelheid > 80 km/u onderlinge afstand > 3 meter 430 euro
Snelheid 100 km/u t/m 120 km/u onderlinge afstand > 3 meter 600 euro
Snelheid 100 km/u t/m 120 km/u onderlinge afstand < 3 meter 600 euro

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category