VeChain verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De VeChain koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in VeChain. Maar wat is VeChain precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter VeChain om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter VeChain zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in VeChain.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is VeChain?

VeChain heeft dan misschien wel een vrij uniek doel in de blockchain wereld, het heeft bedrijven in een breed scala aan industrieën dat gebruikt maakt van de technologie. Wil je meer weten over VeChain? Lees dan snel verder.

VeChain is een blockchain platform voor producten en informatie dat in het leven is geroepen om de efficiëntie, transparantie en traceerbaarheid van het Supply Chain Management (SCM) proces te verbeteren. Het platform is gebouwd om zowel particuliere als DApps te ondersteunen.

VeChain maakt gebruik van gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) waarmee retailers en consumenten de mogelijkheid hebben om de authenticiteit van producten te bepalen. VeChain richt zich vooral op het registreren van gegevens en producten op de blockchain om fraude en namaak tegen te gaan via zelfontwikkelde Internet Of Things (IoT) chips (tags). Deze worden toegepast in projecten als RFID tags, QR codes en NFC chips.

VeChain maakt gebruik van het proof-of authority consensusmodel waarbij de identiteit van een validator geverifieerd wordt voor ze transacties goed kunnen keuren. Transacties kunnen snel worden verwerkt en de transactiekosten zijn laag.

Geschiedenis en team

 In 2015 bedacht de Chinese techneut Sunny Lu, die onder andere bij Louis Vuitton werkte, een manier waarop de blockchain technologie zou kunnen helpen bij het verifiëren van de echtheid van producten. Samen met Jay Zhang ontwikkelde hij VeChain waarbij je de logistieke levensloop van een product, luxegoederen of merken kan monitoren.

De ontwikkeling en het beheer van VeChain wordt geleid door de VeChain Foundation in Singapore. Er zijn inmiddels VeChain hoofdkantoren in onder andere Frankrijk, Singapore, China, Japan en de Verenigde Staten. Het bedrijf wordt al jaren financieel gesteund door de communistische partij van China.

In augustus 2017 werd het project gelanceerd tijdens Initial Coin Offering (ICO) waarbij ongeveer $20 miljoen werd opgehaald.

In 2018 lanceerde VeChain zijn eigen mainnet, VeChainThor en draaide het niet langer op het Ethereum platform. Hierdoor kregen ook externe bedrijven de mogelijkheid om gebruik te maken van het netwerk van VeChain.

De re-branding zorgde ervoor dat veel bedrijven via Thor gebruik konden maken van het VeChain netwerk. Het wordt door verschillende sectoren gebruikt, denk aan landbouw, luxegoederen, medicijnen, overheid, voedsel en logistiek. Door de nauwe band met de Chinese overheid wordt VeChain veel gebruikt in de Chinese industrie.

VeChain

Vet en VTHO

De VeChainThor-blockchain maakt gebruik van een two-token economy-systeem om speculatie te scheiden van bedrijfskosten: de VeChain Coin (VET) en de VeChainThor Token

VeChains native token, genaamd VET wordt gebruikt om ‘slimme waarde’ of geld van slimme contracten te dragen. Het token wordt gebruikt voor opslag, waardeoverdracht en soortgelijke processen. Bedrijven die meer VET bezitten, krijgen een hogere prioriteit en meer rechten op de blockchain.

VeChain Thor (VTHO) is het andere token dat is gekoppeld aan het ecosysteem en dat wordt gebruikt om transacties op het netwerk te betalen.

De tokens werken op een Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme waarbij de houders van VeChain Thor gezamenlijk het netwerk onderhouden en in ruil daarvoor ontvangen ze de inkomsten die gegenereerd worden door transactiekosten in rekening te brengen.

Producten

VeChain heeft in de afgelopen jaren een breed scala aan producten ontwikkeld waaronder:

VeChain ToolChain dat bedrijven helpt om de voordelen van blockchain-technologie te benutten, zonder alles helemaal opnieuw te hoeven bouwen. Het is een robuust blockchain-toepassingsplatform dat een verscheidenheid aan blockchain-as-a-service (BaaS), platform-as-a-service (PaaS) en software-as-a-service (SaaS) -oplossingen biedt. Hierdoor kunnen zowel kleine als grotere bedrijven een blockchain-aangedreven oplossingen in recordtijd bouwen en implementeren.

De PaaS-versie van VeChain ToolChain biedt ontwikkelaars een reeks tools die kunnen worden gebruikt om krachtige DApps te maken met beperkte codering. Daarnaast omvat het enkele kant-en-klare services zoals een platform voor het traceren van voedsel, een oplossing voor digitale CO2-voetafdruk en een toepassing voor zelfbeoordeling van risico’s die bekend staat als VeTrust.

VeVote-platform biedt oplossingen voor de voedselveiligheids-, auto-, detailhandel-, logistiek- en landbouwindustrieën. Sinds 2018 heeft VeChain ook een NFT-functionaliteit.

Samenwerkingen en concurrentie

VeChain is samenwerkingen aangegaan met enkele grote bedrijven over de hele wereld waarvan vele de technologie gebruiken om hun zakelijke efficiëntie te verbeteren. Onder deze bedrijven bevinden zich Renault, BMW LVMH, Grant Thornton, Trusted Food, Walmart en Copper Dog.

Daarnaast gebruiken VeChain’s partners DNV en PwC white-label versies van VeChains technologie om deze vervolgens te her-verpakken en te gebruiken voor hun eigen klantnetwerken. Voorbeelden hiervan zijn MyStory van DNV en AirTrace van PwC.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het VeChain project

VeChain heeft een volledig uitgestippelde roadmap voor het behalen van het doel: Het realiseren van een betrouwbaar SCM ecosysteem door het digitaliseren van bedrijfsmiddelen.

Surface

SURFACE is een update van het consensusalgoritme en in dit geval een combinatie van de Nakamoto en BFT mechanismen. De nieuwe PoA 2.0-consensus stelt de blockchain VeChainThor in staat om gebruik te maken van een hoge doorvoercapaciteit met gegarandeerde gegevensfinaliteit.

COIN VET VECHAINPoA 2.0 is ontwikkeld om te voldoen aan de toenemende vraag naar betere prestaties en betere beveiliging van de onderneming en zakelijke klanten die oplossingen ontwikkelen met onze toolsets. PoA 2.0 is een belangrijke mijlpaal in de hele blockchain-industrie. Het zal zowel de VeChain-beveiliging en het selectiemechanisme van het grootboek verbeteren als de kans op forking van de blockchain verminderen

Binnenkort kan de VET community stemmen over het implementeren van de eerste fase van PoA 2.0. In deze fase zal een op VRF-gebaseerde bron van willekeurigheid worden ingevoegd die ervoor moet zorgen dat de onvoorspelbaarheid en onpartijdigheid van het blokvoorstelschema wordt gebalanceerd. De implementatie moet manipulatie tegengaan en vergoot de veiligheid van de VeChainThor-blockchain.

Op 24 augustus 2021 kondigde VeChain aan een nieuwe dienst op te richten die bedrijven moet helpen bij het rapporteren van de CO2-uitstoot, genaamd Digital Carbon Footprint SaaS service. De nieuwe dienst zal vooral gericht zijn op China nu dit land verantwoordelijk is voor bijna 30% van de totale uitstoot van CO2 in de wereld.

VeChain koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het VeChain nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook VeChain. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik VeChain kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om VET te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de VeChain koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

VECHAIN BINANCE

VET kopen

Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit VET voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook VeChain. 

Conclusie

Een blockchain platform dat is gericht op het Supply Chain Management is vrij uniek. Gezien het groot aantal bedrijven in verschillende industrieën die gebruik maken van de VeChain technologie lijkt het bedrijf goed op weg te zijn.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category