2°C | Amsterdam

Veel belangstelling voor toneelvoorstelling Alzheimercafé de Bron

REGIO – Woensdag j.l. is voor een groot aantal belangstellenden de toneelvoorstelling “Verdeeld” opgevoerd. Het was een prachtige voorstelling opgevoerd door twee dames van het eiland Texel. Het stuk vertelde het verhaal van twee zussen die na het overlijden van hun moeder het ouderlijk huis opgingen ruimen.
De moeder van de twee zussen had Alzheimer, en nagenoeg alle voorwerpen die opgeruimd en verdeeld moesten worden leverde komische taferelen op wat dan ook op de lachspieren van de vele aanwezigen tot uiting kwam. Het werd door de twee zgn. zussen fantastisch en zonder haperingen op de planken gebracht, soms wat herkenning, ontroering en weemoed wat een spontane lach en soms ook een traan te weeg bracht.
Na de voorstelling was er gelegenheid om vragen te stellen aan de twee dames die hun zo kostelijk vermaakt hadden. Burgemeester van Kampen (Schagen) en de wethouder Ben Blonk (Schagen) hadden ook dankbaar gebruik gemaakt van deze uitnodiging. Wethouder Blonk maakte na afloop ook van de gelegenheid gebruik om enkele voor gemeenten van belang zijnde vragen te stellen.
De dames hadden geen enkele moeite de vragen te beantwoorden waarop ze de wethouder meegaven vooral niet te bezuinigen op deze steeds groter wordende groep die hiermee te maken zullen gaan krijgen. Verder gaven ze de wethouder tot slot ook nog een indringend advies: stel a.u.b. extra geld beschikbaar voor de dagopvang van deze personen, niet alleen heel belangrijk voor deze mensen zelf, maar ook voor de mantelzorgers die er zorg voordragen dat deze patiënten zolang mogelijk en verantwoord thuis kunnen blijven wonen.
Wethouder Blonk had hier een verheugend antwoord op, het was toevallig al aan de orde gekomen in de raad en verzekerde dat daar op gerekend kan worden. Een verheugend antwoord na deze bijzonder amusante avondvoorstelling waarvan iedereen met volle teugen van heeft mogen genieten.
Op 12 oktober komt het volgende onderwerp aan de orde in het Alzheimercafé De Bron in Schagen. Johan Smal psycholoog bij Geriant neemt de belangrijkste veranderingen die men te wachten staat in de relatie onder de loep. De zorg wordt steeds groter en zwaarder waardoor de relatie veranderd en de grenzen worden verlegd. Ook weer een zeer interessante bijeenkomst om bij aanwezig te zijn.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.