2°C | Amsterdam

Veel thuiszorgmedewerksters Hollands Kroon straks zonder werk

Hollands Kroon – Actievoerders uit de thuiszorg overhandigden aan het begin van de raadsvergadering vanavond 2100 steunbetuigingen aan burgemeester Jaap Nawijn van Hollands Kroon. Maar de gemeenteraad houdt vast aan het eerder genomen besluit om een deel van de huishoudelijke zorg te schrappen.
ChristenUnie, PvdA en GroenLinks dienden vanavond een motie in om de bezuinigingen op de huishoudelijke hulp terug te draaien. Volgens de partijen zou dat kunnen omdat in december in Den Haag werd besloten om extra geld vrij te maken. Maar volgens wethouder Van Gent is dat extra geld niet afdoende om alle huishoudelijke hulp weer aan te kunnen bieden. Het extra geld vanuit Den Haag wordt in Hollands Kroon gereserveerd voor mensen die zelf hun zorg niet kunnen regelen of betalen,meldt onze nieuwspartner NH.
De teleurstelling was groot onder de thuiszorgmedewerkers op de publieke tribune. Voor een aantal medewerkers lijkt er nu echt een einde aan hun baan te komen. Per 1 mei gaat de bezuiniging op een deel van de huishoudelijke zorg in.
Alleen CU, PvdA, GroenLinks en Progressief Hollands Kroon stemden voor de motie, het overgrote deel van de raad stemde tegen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.