2°C | Amsterdam

Veilig Verkeer Wieringerland wil ‘nu’ actie Hoofdstraat Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF – In een brandbrief aan de gemeenteraad van Hollands Kroon wil Veilig Verkeer Wieringerland dat Hollands Kroon gemaakte afspraken gaat nakomen over de Hoofdweg in Hippolytushoef.
Drie jaar geleden werd er een proef gehouden of de straat dicht of open moest blijven en ondanks meerdere verkeersonveilige situaties is er tot op heden nog geen evaluatie van deze proef geweest. De Hoofdstraat is een smalle eenrichtingsweg. Er is geen trottoir en aan beide zijden van de weg geldt een parkeerverbod. Er is een mechanische afsluiting geplaatst (Bollard). De Bollard is een inzinkbare paal en biedt doelmatige toegangsbeveiliging. De palen worden hydraulisch aangedreven. De weg werd daardoor alleen overdag geopend voor fietsers en voetgangers. Het overige verkeer maakte gebruik van andere wegen en parkeerplaatsen rondom de Hoofdstraat. Momenteel wordt er geen gebruik meer gemaakt van deze Bollard-voorziening.

Sluiproute

Leden van Veilig Verkeer Wieringerland laten weten dat de Hoofdstraat in Hippolytushoef meer en meer als sluiproute wordt gebruikt en dat er daardoor regelmatig tegen de rijrichting wordt ingereden waardoor er meer en meer auto’s door de smalle Parklaan en de Nieuwstraat rijden. De bewoners van zorgcentrum Noorderlicht maken zich dan ook ernstig zorgen over de veiligheid omdat ze regelmatig met verkeersonveilige situaties worden geconfronteerd.

Dicht

Veilig Verkeer Wieringerland wijst Hollands Kroon op hun verantwoordelijkheid als eigenaar van deze weg en stelt voor om van de Hoofdstraat een erf te maken, er parkeervakken moeten komen en er een snelheidslimiet van 15km/u moet gaan gelden. Voetgangers moeten gebruik kunnen maken van de hele breeedte van de weg zodat iedereen veilig over de Hoofdweg kan lopen/fietsen/rijden.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.