2°C | Amsterdam

Veiligheidsregio zoekt nog 1700 burgerhulpverleners

REGIO – Binnen 6 minuten reanimeren is van levensbelang. Daarom ontvangen burgerhulpverleners in de buurt van een slachtoffer van een hartstilstand een push bericht op hun mobiel. Zij starten de reanimatie in afwachting van de ambulance. In het eerste half jaar steeg het aantal inzetbare burgerhulpverleners met ruim 300 in de regio Noord-Holland Noord.
Het aantal burgerhulpverleners steeg van 4407 in januari naar 4710 in juni. De stijging had nog veel groter kunnen zijn. Naast nieuwe aanmeldingen, vallen er helaas ook burgerhulpverleners af. Een grote meerderheid daarvan wordt automatisch na 2 jaar op “non actief” gezet, omdat het reanimatiediploma is verlopen. Als de geldigheidsdatum van het reanimatiediploma actueel blijft, blijft ook de burgerhulpverlener inzetbaar. Dit moet een burgerhulpverlener zelf bijhouden. Vandaar een oproep aan alle burgerhulpverleners: Reanimatiecursus gedaan? Pas je gegevens aan! Ga naar HartslagNu.nl
BurgerAED-stijging-eerste-half-jaar-2016-2

Burgerhulpverlening is effectief

Maastricht UMC+ toonde vorige maand aan dat de inzet van burgerhulpverleners effectief is via het oproepsysteem HartslagNu. 27% van de slachtoffers overleefde een hartstilstand als HartslagNu werd geactiveerd en er burgerhulpverleners in de buurt beschikbaar waren. Werd het systeem wel geactiveerd, maar was er niemand in de buurt beschikbaar, dan was de overleving slechts 16%. Uit eerder onderzoek was al bekend dat de kwaliteit van leven meestal goed is na een succesvolle reanimatie.

Nog 1.700 burgerhulpverleners nodig

Het Maastrichtse onderzoek toont het belang aan van de landelijke campagne van de Hartstichting, waarin meer burgerhulpverleners worden geworven. Het doel van de Hartstichting is dat 1% van de bevolking is geregistreerd als burgerhulpverlener. In Noord-Holland Noord staat de teller op dit moment op 4.710 ( 0,7%). Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en alle gemeenten binnen de regio zijn dan ook op zoek naar meer mensen die kunnen reanimeren en zich aanmelden als burgerhulpverlener.

Word burgerhulpverlener

Als burgerhulpverlener krijg je een oproep bij een hartstilstand in jouw buurt. Kun je reanimeren? Meld je dan aan bij HartslagNu als burgerhulpverlener, download de app, en red levens in jouw buurt.(Bron:Veiligheidsregio Noord-Holland-Noord)

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.