2°C | Amsterdam

Verkeersoverlast door afsluiting Markerwaarddijk

REGIO – Door wegwerkzaamheden is de kruising N302/N506 bij Enkhuizen en daarmee de hele Markerwaarddijk/Houtribdijk in het weekend van vrijdag 31 augustus 19.00 uur tot en met maandag 3 september 2018 05.00 uur geheel afgesloten voor al het verkeer. Dit zorgt voor een aanzienlijke omleiding. Voorafgaand aan de weekendafsluiting zijn er voorbereidende nachtwerkzaamheden aan het Voorland en de Flevolaan. Het verkeer wordt lokaal omgeleid.

Bouwbedrijf Heijmans voert de werkzaamheden aan de kruising N302/N506 (toekomstige N307) uit in opdracht van de provincie Noord-Holland, als onderdeel van het project N23 Westfrisiaweg.

Voorbereidende werkzaamheden

Voorafgaand aan de weekendafsluiting zijn van maandag 27 augustus tot en met donderdag 30 augustus 2018 tussen 20.00 uur en 05.00 uur voorbereidende werkzaamheden aan het Voorland en de Flevolaan bij de kruising met de N302. De kruising is dan gedeeltelijk afgesloten en het verkeer wordt lokaal omgeleid. Het verkeer op de N302 heeft wel doorgang.

Omleidingsroutes

Doorgaand gemotoriseerd verkeer op het Voorland en de Flevolaan wordt omgeleid via de N302, Westerstraat, Klopperstraat, Parklaan en Bosmankade. (Brom)fietsers worden door verkeersregelaars langs de werkzaamheden geleid.

Weekendafsluiting

Van vrijdag 31 augustus 19.00 uur tot en met maandag 3 september 05.00 uur is de kruising N302/N506 met De Dolfijn en de kruising N302 op de Voorland/Flevolaan afgesloten. De N506 is daardoor vanaf de Florasingel afgesloten tot aan de kruising N302/N506.
 
Tevens is daardoor de Markerwaarddijk (N302)/Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad afgesloten in beide richtingen voor zowel gemotoriseerd als (brom)fietsverkeer. Tijdens deze grootschalige afsluiting wordt het asfalt vervangen en krijgt de kruising N302/N506 een nieuwe inrichting. De afsluiting is nodig om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. De werkzaamheden gaan mogelijk gepaard met geluidshinder.
 
Tijdens de afsluiting voert de provincie Flevoland sanerings- en maaiwerkzaamheden uit in de berm langs de Markerwaarddijk. Deze werkzaamheden zijn naar voren gehaald, zodat er niet nogmaals later verkeershinder is.
 

Omleidingsroutes

Gemotoriseerd verkeer vanuit het noorden van Noord-Holland naar Enkhuizen en omgekeerd wordt omgeleid via de N302, in plaats van via de N506. Verkeer tussen Enkhuizen en Lelystad wordt omgeleid via de A7, A8, A10, A1 en A6. (Brom)fietsers tussen de N506 en Enkhuizen worden omgeleid via Westeinde en Broekerhavenweg.
 
 

Bereikbaarheid Zuiderzeemuseum en Sprookjeswonderland

Het parkeerterrein van het Zuiderzeemuseum is vanwege de afsluiting niet bereikbaar. Er wordt een tijdelijk parkeerterrein ingericht op het terrein van Syngenta (Westeinde 62, 1601 BK Enkhuizen). Vanaf daar rijden elektrische pendelbusjes van en naar het Zuiderzeemuseum.Sprookjeswonderland en het centrum van Enkhuizen zijn bereikbaar via de N302, in plaats van via de N506.

Bereikbaarheid bedrijventerreinen

Bedrijventerreinen in Enkhuizen en de jachthaven zijn deels bereikbaar via de omleidingsroute. Deze route is niet geschikt voor groot transport!

  • Bedrijventerrein Krabbersplaat is tijdens de afsluiting niet bereikbaar (uitgezonderd voor hulpdiensten en bouwverkeer).
  • Bedrijventerrein Ketenwaal is via de omleiding Enkhuizen – Flevolaan bereikbaar. Groot transport kan geen gebruik maken van deze omleiding.
  • Bedrijventerrein Schepenwijk is bereikbaar via een omleiding langs de polderweg Kruitmolen. Kruitmolen wordt tijdelijk opengesteld als toegang tot het bedrijventerrein. Deze tijdelijke route is enkel geschikt voor personenauto’s.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk berenklauw recept? Berenklauw is een plant die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het is een krachtig

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.