2°C | Amsterdam

Vertederend, hond Lisa zorgt voor kittens na de dood van moeder kat

Schagerbrug – Ondanks dat hun moeder twee weken geleden plotseling overleed, komen de kittens van Karin van Zweeden uit Schagerbrug niets tekort. Ze groeien als kool en lijken een tevreden leventje te leiden. Met dank aan hond Lisa.

Een reportage van regioverslaggever Jurgen van den Bos

Moederpoes Stippel (3) werd drie weken geleden ineens onwel en overleed. De 7-jarige Lisa, een kruising tussen een Labrador en een Duitse Herder, ontpopte zich na haar dood tot een zorgzame surrogaatmoeder. “Ze wast de kittens na het eten, zodat de spijsvertering en dus het poepen en plassen goed op gang komt”, vertelt Karin aan NH.
Normaal gesproken doet de moeder dit. Dat Lisa het heeft overgenomen verbaast Karin eigenlijk niets. “Lisa is een echte dierenvriend, altijd geweest. Ze ligt ook graag bij de konijnen in de tuin en is dol op de vogels.”  
Als de kittens, twee vrouwtjes die Tijger en Baby heten, oud genoeg zijn gaan ze samen naar een nieuw baasje.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.