2°C | Amsterdam

Vliegclub Middenmeer breidt uit met 2 nieuwe vliegtuigen

Middenmeer – Vliegclub Adventure Flights in Middenmeer heeft twee fonkelnieuwe vliegtuigen. Clubvoorzitter Andre Harte haalde, samen met 3 andere piloten, zijn nieuwe aanwinsten op bij de fabriek in Tsjechië. Met NH maakte hij dit weekend een van de eerste Noord-Hollandse rondvluchten.

Door luchtvaartverslaggever Doron Sajet
Na 15 jaar trouwe dienst worden de Eurofox-toestellen nu vervangen door twee Sirius TL-3000-microlights. Eerder deze week vlogen de vliegclubleden met een reguliere lijnvlucht naar Tsjechië om de de TL-3000’s in de fabriek bij Hradec Králové op te halen.
Witbier
De terugreis met de nieuwe vliegtuigen ging in twee etappes, vertelt Andre, “midden in Duitsland kwamen in de hagel- en sneeuwbuien terecht. Dus hebben we een leuk veldje opgezocht, zaten we gezellig ’s avonds aan het witbier en de volgende dag toen het weer opklaarde, zijn we deze kant opgekomen”.
Uitchecken
Vandaag worden de twee TL-3000’s gepresenteerd op de luchthaven van Middenmeer. Andre is al het hele weekend met andere piloten aan het vliegen. Zoals dat altijd gaat in de luchtvaart, moet iedereen met een vliegbrevet die op de toestellen wil vliegen, eerst worden ‘uitgecheckt’. Nadat de piloot het toestel goed genoeg kent, mag hij er de volgende keer alleen mee op pad.
In de toestellen is er plaats voor twee personen, op de backup-instrumenten na is het toestellen volledig voorzien van touchscreen-vlieginstrumenten en als je het koud krijgt, is er zelfs stoelverwarming.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.