2°C | Amsterdam

Vliegen met een beperking, in Middenmeer kan het

MIDDENMEER – Op vliegveld Middenmeer was vandaag een speciale vliegdag voor mensen met een handicap georganiseerd. Volgens organisator Chris van der Zee is de vliegsport bij uitstek geschikt voor mensen met een beperking. “In de lucht heb je geen handicap.”
Van der Zee belandde in 2003 na een bedrijfsongeluk zelf in een rolstoel. Het vliegen zat altijd al in zijn hoofd en hij besloot zijn brevet te halen. Sinds vier jaar vliegt hij met zijn eigen vliegtuig door heel Europa. “Het geeft me een gevoel van vrijheid, in de lucht heb je geen beperking,” vertelt Chris tegen NH.
Buitenland
Om dat gevoel op anderen over te brengen, organiseerde Van der Zee de bijzondere vliegdag. “Ik wil de vliegsport introduceren onder gehandicapten. In Nederland is het nog niet erg bekend. In het buitenland wordt er al veel meer gevlogen door mensen met een beperking.”
Zo’n dertig mensen uit alle windstreken van Nederland kwamen naar het vliegveld toe om aan de sport te ruiken. Ed Bijman uit Haarlem stapte soepel van zijn rolstoel in één van de toestellen: “Ik heb vroeger een lelijke eend gehad en dat directe gevoel van autorijden hoop ik ook in dit vliegtuig te ervaren.”
‘Heerlijk’
Na een korte rondvlucht boven de Wieringermeer landden de toestellen weer veilig op de grond. Bijman kan zijn geluk niet op: “Het klopt! Die directe besturing. Ik heb genoten. Heerlijk!”

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.