HOLLANDS KROON – Vmbo-leerlingen moeten een jaar langer de tijd krijgen om hun diploma te halen. Dat stellen de VO-raad, de koepel van middelbare scholen en de Stichting Platforms Vmbo (SPV), meldt Trouw vandaag.
Deze organisaties pleiten in een brief aan de Tweede Kamer voor een vijfjarig vmbo om dezelfde kansen te bieden als aan havisten en vwo’ers. Vwo’ers zitten zes jaar op school, havisten vijf en vmbo’ers maar vier. De organisaties vinden het niet juist dat kinderen op hun zestiende al de wereld in gestuurd worden,schrijft NH.
“De leerlingen met de meeste kansen, de vwo’ers, zitten het langst in het voortgezet onderwijs”, zegt voorzitter Paul Rosenm├Âller van de VO-raad in de krant. “Vmbo’ers zijn zestien, soms vijftien, als ze naar dat grote ROC moeten.” Dat is te jong, vindt hij.
De MBO Raad, de Nederlandse Raad voor Training en Opleiding (NRTO) en de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) pleitten vorig jaar al om de vmbo-opleiding met een jaar te verlengen en samen te voegen met de havo, zodat vmbo’ers later kunnen kiezen welke richting ze op willen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Previous post Maar liefst 5 kampioenen bij handbalvereniging Kleine Sluis
Next post Menu van de dag – kipcurry

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.