Voetbal: Kleine Sluis heeft geen kind aan Zeevogels

ANNA PAULOWNA – Na drie uitwedstrijden (2 keer competitie en 1 keer beker) had het elftal van Remy Zoer vandaag weer eens een thuiswedstrijd. Onder lastige omstandigheden waarbij het weer bijna al zijn facetten liet zien, moest worden aangetreden tegen Zeevogels uit Egmond a/d Hoef. Een vereniging die, na jaren stabiel in de vierde klasse gespeeld te hebben, nu voor het tweede seizoen aktief is in de derde klasse. Een jong team ook met daarbij een aantal ervaren jongens.
Het begin van de wedstrijd werd benut om posities en speelwijze van de tegenstander af te tasten, maar al snel werd overgeschakeld op een wat doelgerichtere spelopvatting. De verdediging van de gasten werd vrij snel op de huid gezeten, waardoor deze werd gedwongen om de lange diepe bal te spelen. Omdat de wind in de eerste helft in de rug van Zeevogels blies, leverde dat wel veel verdedigend werk voor de Kleine Sluis achterhoede op, maar gevaarlijk voor Teun Groot werd het nooit. Aan de andere kant werden er, mede onder de impulsen van de zeer ijverige Jeroen Woutering, kansen en kansjes gecreeërd, maar het duurde tot tien minuten voor rust, voordat het eerste doelpunt werd gescoord. Druk op verdediging en middenveld had tot resultaat dat aanvoerder Mike Twisk gedwongen werd terug te spelen op zijn keeper, maar had niet gezien dat Woutering die route had afgesneden. Woutering kon zo ongestoord op Jorrit Stoop afgaan en keurig de bal in het doel deponeren (1-0) Even was Zeevogels het volledig kwijt, er kwamen nog grote kansen voor de gastheren, maar in de stand kwam tot de thee geen verandering.
Na de pauze kwam een ongewijzigd elftal binnen de lijnen. Nu had Kleine Sluis windvoordeel waardoor het opbouwen voor Zeevogels nog lastiger werd. De lange ballen bleven rond de middellijn hangen zodat de aanval niet echt in stelling kon worden gebracht. Kleine Sluis verhoogde in het begin het tempo nog maar eens en al na zes minuten had dit resultaat. Een prachtige pass van Mark Geerligs stuurde Joost Borst op links de diepte in, die liet Julius Zwartkruis zijn hielen zien en trok binnen de zestien de bal keurig voor het doel, waar Gregor Rezelman dankbaar de bal in ontvangst nam en deze binnen schoot (2-0) Het waren de minuten dat Zeevogels naar adem hapte en van hot naar her gestuurd werden. Binnen vijf minuten na de 2-0 kwam ook de 3-0. Uit een afgeslagen hoekschop werd Jeroen Woutering weggestuurd die, onderweg naar het doel, eerst Zwartkruis van zich afschudde en vervolgens doelman Stoop kansloos liet (3-0) Coach Rogier Bunink wisselde nu kort na elkaar twee keer, in de hoop het tij nog te kunnen keren. Gelijktijdig was het heilige moeten bij Kleine Sluis er even af, waardoor prompt Zeevogels een kans kregen en deze ook benutte. Een verkeerd dichtklappende buitenspelval had als gevolg dat lopende man Tom Groot vrij door het centrum kon opstomen. Zijn tikje breed naar Dennis de Waard betekende dat Teun Groot verslagen was (3-1) Al gauw was Kleine Sluis echter weer alert en in het laatste kwartier was men weer heer en meester. De mannen van de vele meters Woutering en Rezelman mochten naar de kant. Voor hen in de plaats Geert Weel en Fernando van Gelder, die doorgingen waar de twee voorgangers waren gebleven. Pressie op de laatste linie en in hoog tempo voetballen. Na een aantal gemiste kansen, resulteerde dit bij het scheiden van de markt toch nog tot een vierde doelpunt. Aan het eind van weer een mooie aanval was het van Gelder, even daarvoor niet scherp, die een niet te missen bal aan Jord v/d Pol gaf. Deze beloonde zichzelf na een goede wedstrijd tenslotte met een doelpunt (4-1)
Na de vierde overwinning in zes wedstrijden is het elftal van Zoer inmiddels opgeklommen tot de derde plaats. Nu is dat op dit moment nog niet zo veelzeggend. Wat wel veelzeggend is, is het feit dat de laatste weken door het elftal goed en collectief sterk wordt gevoetbald. Tegenstanders krijgen geen grip op het tempo en de speelwijze van het elftal en, in tegenstelling tot het begin van de competitie, er worden bijna geen kansen weggegeven. Een veelbelovend vooruitzicht naar de steeds dichterbij komende topper tegen onze naaste buren ZAP, maar eerst zal volgende week het lastige DTS moeten worden aangepakt.