Voetbal: Kleine Sluis JO15-1 herpakt zich na twee nederlagen

ANNA PAULOWNA – Na een ruime bekernederlaag en twee weken geleden een onverwachte grote competitienederlaag tegen Grasshoppers was het vandaag, na het vrije weekend van vorige week zaak om aan te haken om de bovenste plaatsen op de ranglijst. Tegenstander Nieuwe Niedorp had slechts twee punten achterstand en zou dus bij winst over Kleine Sluis heen springen.
De afgelopen twee weken is er scherp en heel goed getraind en vandaag moest dat zijn vruchten afwerpen. Zonder de afwezige Noah wordt er gestart met 13 spelers. De eerste minuut verloopt desastreus. Bijna direct na de aftrap komt de bal in het doelgebied van Kleine Sluis. Ineens komt er een aanvaller uit de rug van de Kleine Sluis doelman en legt de bal terug op de penaltystip en van daaraf wordt de bal in de verre hoek gedraaid. Na de twee eerdergenoemde nederlagen is het nu belangrijk hoe het team van Kleine Sluis zich herstelt.
Gedurende de rest van de eerste helft heeft Kleine Sluis het lastig met het betere veldspel van Nieuwe Niedorp. Vaak komt de thuisploeg net iets te laat in de duels en daardoor moet er heel hard gewerkt worden om in de wedstrijd te blijven. Toch is vreemd genoeg de 0-1 ruststand geflatteerd. De grootste kansen zijn echt voor Kleine Sluis, maar bij de kansen die het team krijgt, komen ze elke keer net te laat of de bal verdwijnt via allerlei caramboles net niet in het doel van Nieuwe Niedorp.
Na de rust een heel ander spelbeeld. Kleine Sluis werkt nog steeds hard, maar dekt nu korter en stoort in iedere linie onophoudelijk. Hierdoor komt Nieuwe Niedorp niet meer in zijn spel. Kleine Sluis wordt hierbij ook gesterkt door een vroege gelijkmaker binnen twee minuten. Senna verstoort de opbouw bij de tegenstander, rukt op naar de achterlijn en levert een perfecte voorzet af bij de tweede paal, waar Mees onhoudbaar inkopt. Diezelfde Mees maakt na een kwartier ook de 2-1, hierdoor in staat gesteld door Joey. Nieuwe Niedorp geeft steeds meer ruimte weg en wordt op alle posities op het veld afgetroefd. Twee kleine kansjes krijgen de bezoekers nog en eenmaal beland een van richting verandert schot boven op de lat. Daar staat niet alleen een derde doelpunt van Kleine Sluis tegenover, en doelpunt van Senna na een combinatie met Tim, maar met een beetje meer geluk had de score ook op kunnen lopen naar een verschil van 5 of 6 doelpunten.
Al met al een verdiende overwinning en Kleine Sluis heeft 1 punt achterstand op koploper Texel, maar de eilandbewoners lopen wel een wedstrijd voor. Volgende week de altijd lastige uitwedstrijd bij Den Helder. Lekker scherp trainen deze week mannen en dan kunnen we volgende week zaterdag weer een stapje maken.