2°C | Amsterdam

Voetbal voor pupillen gaat op de schop


HOLLANDS KROON – De KNVB voert de nieuwe opzet van het jeugdvoetbal volgend seizoen al in. De voetbalbond wil meer aandacht voor het spelplezier van jonge voetballers. De nieuwe vormen worden in het seizoen van 2017/2018 al onderdeel van het amateurvoetbal. Dat besloten de bond en vertegenwoordigers van amateurclubs zaterdag.

Spelplezier

Het doel van de vernieuwingen is om kinderen meer bij het spel te betrekken. Daarom worden de teams en de velden kleiner. Zo moeten jonge voetballers vaker aan de bal komen. Pupillen onder 8 en onder 9 jaar spelen in de vernieuwde opzet op een kwart voetbalveld partijtjes van 6-tegen-6. Ingooien wordt indribbelen en scheidsrechters worden spelbegeleiders, die het spel voor kinderen in goede banen leiden om het spelplezier nog verder te vergroten. Het seizoen daarop starten de teams van onder 10, onder 11 en onder 12 met de nieuwe wedstrijdvormen.

Pleintjesvoetbal

“Met kleine partijtjes, kleinere teams en zonder scheidsrechter vind je de cultuur van het pleintjesvoetbal, terug op het voetbalveld”, zegt directeur amateurvoetbal Jan Dirk van der Zee tegen NH.. De KNVB volgt daarmee andere landen waar jeugdteams al langer op kleinere veldjes en met minder spelers voetballen.
Van de 1208 voetbalverenigingen die deelnamen aan een enquête over de plannen reageerde een overtuigende meerderheid van 82% enthousiast, meldt de KNVB.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.