2°C | Amsterdam

Voetbalvereniging Kleine Sluis blijft voorlopig op kunstgras spelen

ANNA PAULOWNA – Voetbalvereniging Kleine Sluis uit Anna Paulowna neemt voor alsnog geen maatregelen over het spelen en trainen op de kunststofgrasvelden van de vereniging. Zij volgen hiermee de instructies van de KNVB.
In een uitzending van het actualiteitenprogramma Zembla kwam naar voren dat het spelen op dit soort velden mogelijk kankerverwekkend kan zijn door de zwarte korrels die in het gras wordt gebruikt.  In 2006 heeft het RIVM al eens een onderzoek naar deze velden ingesteld en kwam toen tot de conclusie dat het niet gevaarlijk was om op kunststofgrasvelden te voetballen en te trainen.
Nieuw onderzoek
Het RIVM gaat per direct aan de slag met een nieuwe onderzoeksopzet en verwacht dit binnen twee weken af te ronden en openbaar te maken. Tijdens het onderzoek worden onder andere alle nationale en internationale onderzoeken over kunstgras nogmaals bestudeerd. Ook worden er andere relevante niet sport specifieke onderzoeken opnieuw doorgelicht. Verder heeft het RIVM laten weten dat er tussen de 50 á 100 Nederlandse kunstgrasvelden grondig onderzocht gaan worden op de aanwezige stoffen in het rubber. Om deze steekproef zo representatief mogelijk te maken zal de KNVB ondersteunen met de selectie van deze velden.
De KNVB is tevreden met de toezegging van het RIVM voor nieuw onderzoek en resultaten op korte termijn. Net als de rest van (voetballend) Nederland wil de KNVB zo snel mogelijk duidelijkheid. Extra onderzoek levert meer informatie op en dat draagt bij aan totale zekerheid over het veilig en gezond sporten op kunstgrasvelden en hier is iedereen bij gebaat. De KNVB stelt het RIVM volledig in staat zo spoedig mogelijk met het onderzoek te starten.  
Het afgelopen weekend is er ook gewoon gevoetbald op de velden van Kleine Sluis.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.