Vogelopvang Den Helder overspoelt met gezonde vogels

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

DEN HELDER – Vogelasiel De Paddestoel in Den Helder zit barstensvol jonge kauwen. Bezorgde dierenvrienden brengen de vogels naar de opvang, omdat ze denken dat de kuikens door hun ouders verlaten zijn. De dierverzorgers weten beter: “Ze zijn niet alleen, hun familie kijkt toe.”
Het vogelasiel telt rond de dertig jonge kauwen. Ieder jaar weer raakt de opvang overvol en het is nergens voor nodig, zegt beheerder Laura Doornbosch tegen NH verslaggever Jurgen van den Bos: “Mensen denken dat er een zielig vogeltje op de grond zit, maar als je goed kijkt zijn vader en moeder vaak dichtbij. Ze leren in een paar dagen vliegen en vluchten, dus laat ze vooral zitten.”
Familie
Ingrijpen is vaak dus niet nodig. Toch heeft het vogelasiel nu enkele weken de handen vol aan vooral gezonde dieren. Na een paar weken is duidelijk welke vogels zelfstandig genoeg zijn om uit te vliegen. Altijd in een koppel van een stuk of zes vogels. Dat is een mooi en spannend moment. “Ze vliegen ogenschijnlijk alle kanten op, maar zoeken elkaar met roepen weer op. Zij gaan nu verder als familie.”

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category