2°C | Amsterdam

Vogelopvang Den Helder overspoelt met gezonde vogels

DEN HELDER – Vogelasiel De Paddestoel in Den Helder zit barstensvol jonge kauwen. Bezorgde dierenvrienden brengen de vogels naar de opvang, omdat ze denken dat de kuikens door hun ouders verlaten zijn. De dierverzorgers weten beter: “Ze zijn niet alleen, hun familie kijkt toe.”
Het vogelasiel telt rond de dertig jonge kauwen. Ieder jaar weer raakt de opvang overvol en het is nergens voor nodig, zegt beheerder Laura Doornbosch tegen NH verslaggever Jurgen van den Bos: “Mensen denken dat er een zielig vogeltje op de grond zit, maar als je goed kijkt zijn vader en moeder vaak dichtbij. Ze leren in een paar dagen vliegen en vluchten, dus laat ze vooral zitten.”
Familie
Ingrijpen is vaak dus niet nodig. Toch heeft het vogelasiel nu enkele weken de handen vol aan vooral gezonde dieren. Na een paar weken is duidelijk welke vogels zelfstandig genoeg zijn om uit te vliegen. Altijd in een koppel van een stuk of zes vogels. Dat is een mooi en spannend moment. “Ze vliegen ogenschijnlijk alle kanten op, maar zoeken elkaar met roepen weer op. Zij gaan nu verder als familie.”

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.