Vogeltocht naar IJmuiden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

WIERINGERWERF – Natuurvereniging Wierhaven uit Wieringerwerf maakt zaterdag 30 januari een uitstapje naar de havens van IJmuiden. Aan de zuidkant van het Noordzeekanaal ligt de Zuidpier welke tot ver in de Noordzee reikt. De pier trekt naast de nodige wandelaars en vissers ook vele vogels en zeehonden.
Tijdens zo’n winterse dag zitten er soms echte kustvogels welke langs de Waddenkust zelden te zien zijn. Daarnaast grenst het gebied aan het grote haventerrein van IJmuiden, het strand van IJmuiden en ligt het tevens pal tegen het Kennemermeer aan. Allemaal locaties om eens rond te struinen en optimaal te genieten van de zeelucht. De deelnemers aan de tocht vertrekken rond 8.00 uur vanuit Middenmeer en worden daar aan het einde van de middag weer terug verwacht.
Deelname aan de excursie kost € 2,- per persoon plus gedeelde brandstofkosten. Leden van Natuurvereniging Wierhaven en kinderen onder de achttien jaar kunnen gratis deelnemen. Aanmelden kan onder vermelding van naam en telefoonnummer via educatie@wierhaven.nl. Tevens kan men daar terecht voor aanvullende vragen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category