2°C | Amsterdam

Voorlichtingsavond over MS in het Westfriesgasthuis

REGIO – Op dinsdag 11 oktober verzorgt het MS Centrum van het Westfriesgasthuis in samenwerking met de MSVN een voorlichtingsavond over multiple sclerose (MS). De avond is bedoeld voor MS-patiënten, hun naasten en geïnteresseerden.
Nieuwe medicijnen en spasmen
Tijdens deze avond bespreken dr. Judith Eikelenboom en dr. Hans Schrijver (beiden neuroloog) het laatste nieuws over MS en de ervaringen met de nieuwste medicijnen. Daarnaast is revalidatiearts Wijnand Scheepstra aanwezig om meer te vertellen over spasticiteit.
Vragen
Nieuw deze avond is de mogelijkheid tot het vooraf stellen van vragen. Deze vragen worden dan tijdens de voorlichtingsavond behandeld. Uw vragen kunt u bij uw aanmelding per e-mail meesturen.
Aanmelden
Wilt u erbij zijn op 11 oktober? Stuur dan uiterlijk 6 oktober een e-mail naar [email protected] of bel naar 0229 257613 en laat weten met hoeveel personen u komt. De ontvangst in het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis is om 18.30 uur, het programma begint om 19.00 uur en eindigt rond 21.00 uur.
MS
MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel dat bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. Hierbij ontstaan er op diverse plaatsen in het centrale zenuwstelsel ontstekingshaarden en later littekenweefsel. Doordat het omhulsel van zenuwvezels bij het ontstekingsproces wordt aangetast gaan deze zenuwvezels minder goed functioneren en kunnen ze zelfs onherstelbaar beschadigd raken. Afhankelijk van de plaats in het zenuwstelsel waar dat gebeurt, kunnen dan ook heel verschillende klachten ontstaan. In Nederland zijn er ongeveer 17.000 patiënten met MS.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.