Voorlichtingsavond over MS in het Westfriesgasthuis

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

REGIO – Op dinsdag 11 oktober verzorgt het MS Centrum van het Westfriesgasthuis in samenwerking met de MSVN een voorlichtingsavond over multiple sclerose (MS). De avond is bedoeld voor MS-patiënten, hun naasten en geïnteresseerden.
Nieuwe medicijnen en spasmen
Tijdens deze avond bespreken dr. Judith Eikelenboom en dr. Hans Schrijver (beiden neuroloog) het laatste nieuws over MS en de ervaringen met de nieuwste medicijnen. Daarnaast is revalidatiearts Wijnand Scheepstra aanwezig om meer te vertellen over spasticiteit.
Vragen
Nieuw deze avond is de mogelijkheid tot het vooraf stellen van vragen. Deze vragen worden dan tijdens de voorlichtingsavond behandeld. Uw vragen kunt u bij uw aanmelding per e-mail meesturen.
Aanmelden
Wilt u erbij zijn op 11 oktober? Stuur dan uiterlijk 6 oktober een e-mail naar zorginformatiepunt@westfriesgasthuis.nl of bel naar 0229 257613 en laat weten met hoeveel personen u komt. De ontvangst in het personeelsrestaurant van het Westfriesgasthuis is om 18.30 uur, het programma begint om 19.00 uur en eindigt rond 21.00 uur.
MS
MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel dat bestaat uit de hersenen en het ruggenmerg. Hierbij ontstaan er op diverse plaatsen in het centrale zenuwstelsel ontstekingshaarden en later littekenweefsel. Doordat het omhulsel van zenuwvezels bij het ontstekingsproces wordt aangetast gaan deze zenuwvezels minder goed functioneren en kunnen ze zelfs onherstelbaar beschadigd raken. Afhankelijk van de plaats in het zenuwstelsel waar dat gebeurt, kunnen dan ook heel verschillende klachten ontstaan. In Nederland zijn er ongeveer 17.000 patiënten met MS.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category