2°C | Amsterdam

Vrijwilligers ‘Commissie Excursies en Activiteiten Kop van Noord-Holland’ winnen Roel de Witprijs 2016

Hollands Kroon – Op donderdagmiddag 17 maart reikte voormalig minister-president Wim Kok, de Roel de Witprijs uit aan de Vrijwilligers van de ‘Commissie Excursies en Activiteiten Kop van Noord-Holland’.
In 2014 heeft het gewestelijk bestuur van de PvdA Noord-Holland besloten een nieuwe prijs in te stellen: de Roel de Witprijs, genoemd naar oud-commissaris van de Koningin, voormalig wethouder van Amsterdam en oud-burgemeester van Alkmaar. Dit om hem te eren vanwege zijn grote verdiensten.
Volgens de jury onder voorzitterschap van oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Frans Tielrooij, krijgen de vrijwilligers van de ‘Commissie Excursies en Activiteiten’  de prijs omdat zij als vrijwilliger jaarlijks 2000 mensen waaronder veel jongeren een mooie belevenis van de natuur bezorgen. Een aanbeveling is om een deel van excursies ook in het agrarisch gebied te gaan organiseren.
De winnaar kreeg uit handen van voormalig minister-president Wim Kok een oorkonde en een speciaal voor deze prijs, door de Amsterdamse kunstenaar Rob Schreefel, ontworpen stenen beeld.
Baukje de Waal, een van de coördinatoren van de commissie: “We zijn erg verrast. Maar we gaan natuurlijk gewoon dóór. Want we proberen steeds onder de aandacht te brengen: natuur is geen ‘bodemloze put’, natuur is van levensbelang, juist voor de jeugd! En nu van 2000 naar 3000 deelnemers (of meer)”
De 2e prijs ging naar Rustpunten voor iedereen op het platteland, de Stichting Beschermers Amstelland ontving de 3e prijs. De aanmoedigingsprijs was voor de Buurttuin van Poelenburg.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.