Vrijwilligers ‘Commissie Excursies en Activiteiten Kop van Noord-Holland’ winnen Roel de Witprijs 2016

Hollands Kroon – Op donderdagmiddag 17 maart reikte voormalig minister-president Wim Kok, de Roel de Witprijs uit aan de Vrijwilligers van de ‘Commissie Excursies en Activiteiten Kop van Noord-Holland’.
In 2014 heeft het gewestelijk bestuur van de PvdA Noord-Holland besloten een nieuwe prijs in te stellen: de Roel de Witprijs, genoemd naar oud-commissaris van de Koningin, voormalig wethouder van Amsterdam en oud-burgemeester van Alkmaar. Dit om hem te eren vanwege zijn grote verdiensten.
Volgens de jury onder voorzitterschap van oud-gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, Frans Tielrooij, krijgen de vrijwilligers van de ‘Commissie Excursies en Activiteiten’  de prijs omdat zij als vrijwilliger jaarlijks 2000 mensen waaronder veel jongeren een mooie belevenis van de natuur bezorgen. Een aanbeveling is om een deel van excursies ook in het agrarisch gebied te gaan organiseren.
De winnaar kreeg uit handen van voormalig minister-president Wim Kok een oorkonde en een speciaal voor deze prijs, door de Amsterdamse kunstenaar Rob Schreefel, ontworpen stenen beeld.
Baukje de Waal, een van de coördinatoren van de commissie: “We zijn erg verrast. Maar we gaan natuurlijk gewoon dóór. Want we proberen steeds onder de aandacht te brengen: natuur is geen ‘bodemloze put’, natuur is van levensbelang, juist voor de jeugd! En nu van 2000 naar 3000 deelnemers (of meer)”
De 2e prijs ging naar Rustpunten voor iedereen op het platteland, de Stichting Beschermers Amstelland ontving de 3e prijs. De aanmoedigingsprijs was voor de Buurttuin van Poelenburg.

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs