2°C | Amsterdam

Vuurwerkoverlast ten opzichte van 2015 sterk afgenomen


HOLLANDS KROON – Het overlast veroorzaakt door jongeren, maar ook ouderen, die te vroeg (illegaal) vuurwerk afsteken is ten opzichte van 2015 sterk afgenomen. Kwamen er in 2015 nog ruim 41 meldingen van vuurwerkoverlast binnen nu blijft de teller hangen op 1 meldingen, waarbij Hippolytushoef wederom als kern waar de meeste klachten vandaan komen uit de bus komt.

Forse straffen

Één van de grootste oorzaken van deze daling zijn de veel forsere straffen die worden opgelegd aan overlast veroorzakers. Voorheen viel het vroegtijdig afsteken van vuurwerk nog gewoon onder overtredingen maar per 1 januari 2015 is het een misdaad en kunnen en worden er veel zwaardere straffen opgelegd. Minderjarige jongeren worden doorgestuurd naar H.A.L.T. en volwassenen krijgen behalve een forse boete ook veelal een taakstraf van 20 tot wel 120 uur. En aangezien het nu een misdaad is komt de naam van de veroordeelde ook in het register te staan.

Minder gewonden

Ook opvallend is de sterke daling van het aantal vuurwerkslachtoffers in onze gemeente. Dit is een rechtstreeks gevolg van het feit dat er veel minder (illegaal) vuurwerk wordt afgestoken. Heeft u toch nog last van vuurwerk dat te vroeg wordt afgestoken, dan kunt u dat melden op de website Meldpunt Vuurwerkoverlast

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.