2°C | Amsterdam

Vuurwerkterroristen belagen inwoner Den Helder


REGIO – “Eerst een harde knal en dan gaat het autoalarm af.” Olaf Langenberg uit de Grebbestraat in Den Helder is het zat. Al sinds de jaarwisseling wordt zijn auto ’s nachts en ’s avond bestookt met vuurwerk. Gisteravond was het de dertiende keer.
Een demonstratie van het autoalarm geeft aan dat het zeker in de stilte niet om aan te horen is, zo hard. “Ik moet iedere keer mijn bed uit om het alarm af te zetten. Mijn vrouw en ik slapen er onrustig van en ik ben bang dat er schade aan de auto’s ontstaat door het vuurwerk.”

Hondsbrutaal

Er hangen camera’s boven op de flat aan de Grebbestraat om de dader op heterdaad te betrappen. Olaf heeft een sterk vermoeden wie het is, maar het ontbreekt nog aan bewijs. “Hij is wel hondsbrutaal. Op oudejaarsavond zag ik hem een stuk vuurwerk naar mijn auto gooien,” vertelt Langenberg aan verslaggever Jurgen van den Bos.

Kick

De politie onderzoekt de zaak. Het blijft schimmig waarom de dader juist de auto van Olaf moet hebben. “Volgens mij doet hij het voor de kick, maar dat je daarvoor midden in de nacht de straat opgaat. Welke idioot doet dat?”

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.