2°C | Amsterdam

VVD: NEE tegen AZC

HOLLANDS KROON – De fractie van de VVD is van mening dat voor een asielzoekerscentrum (AZC) in Hollands Kroon geen plek is. Wat de fractie betreft beperkt de gemeente zich tot de huisvesting van vergunninghouders. Om de huisvesting hiervoor niet ten koste van de huidige woningzoekenden te laten gaan zal uitbreiding van het aantal woningen nodig zijn, zodat de wachtlijsten voor huurwoning ingekort kunnen worden. Bijzondere aandacht zal moeten worden gegeven aan de integratie van de nieuwe inwoners.
De VVD heeft de afgelopen twee weken aandachtig en met veel interesse geluisterd naar de woorden van onze inwoners tijdens de beeldvormende bijeenkomsten over de opvang van vluchtelingen. Wat opviel was het grote aantal mensen dat bereid was zelf ook verantwoordelijkheid te nemen en een bijdrage te leveren in de opvang en integratie van vluchtelingen. Echter, hierbij werden doorgaans wel voorwaarden aan gekoppeld.
Zo heeft de VVD beluisterd dat vluchtelingen liefst in zo klein mogelijke aantallen worden opgevangen. En dat deze aantallen verspreid zouden moeten worden over de gemeente. Dit bevordert de integratie en kan problemen in de toekomst verminderen of zelfs voorkomen. Voor een AZC met honderden opgevangen vluchtelingen is niet voldoende draagvlak.
De signalen die de VVD heeft opgevangen sterken de fractie in haar standpunt dat Hollands Kroon geen geschikte gemeente is voor grootschalige opvang. Wat de fractie betreft beperkt de gemeente zich tot het huisvesten van vergunninghouders. Hierbij plaatst de fractie wel de kanttekening dat huisvesting van de huidige woningzoekenden hieronder niet mag leiden. Het is dus zaak dat de betrokken woningcorporaties zo spoedig als mogelijk hun woningbezit uitbreiden en starten met het bouwen van nieuwe huurwoningen. De fractie zal zich dan ook sterk maken om uitbreiding van het aantal huurwoningen mogelijk te maken. Bouwen buiten bestaand bebouwd gebied moet daarbij geen beperking zijn.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.