2°C | Amsterdam

Waddenwijk Wieringerwerf verlost van 75 bomen.

WIERINGERWERF – Deze winter worden er ongeveer 75 bomen verwijderd in de Waddenwijk in Wieringerwerf. Hiermee wordt gehoor gegeven aan de wens van buurtbewoners. Deze wens is de uitkomst van een enquête die is gehouden in deze wijk. De bomen veroorzaken ernstige overlast zoals luizen (plak), vallende eikels, bladeren en omhoogkomende wortels op stoepen en wegen. Het college ziet dit als een mooie uitkomst van een participatietraject en heeft daarom besloten om de bomen te laten verwijderen.

Enquête onder buurtbewoners

De afgelopen jaren heeft Hollands Kroon regelmatig klachten gekregen over de bomen in de Waddenwijk in Wieringerwerf. Om goed inzicht te krijgen in de aard en omvang van de klachten heeft Hollands Kroon aan de bewoners van de Waddenwijk gevraagd om een korte enquête in te vullen.
De bewoners van de Waddenwijk konden kiezen uit een viertal opties, namelijk:

  1. Er worden geen bomen verwijderd;
  2. Alleen bomen in verharding die ernstige overlast geven worden verwijderd;
  3. Ongeveer de helft van de bomen in de verharding worden verwijderd;
  4. Alle bomen in de verharding worden verwijderd.

Bijna 40% van de bewoners in de wijk hebben de enquête ingevuld. De meerderheid hiervan heeft gekozen voor de optie om alleen de bomen in verharding die ernstige overlast geven te verwijderen. Deze optie is vervolgens aan het college voorgelegd, die hiermee akkoord zijn gegaan. De bomen worden deze winter verwijderd en er worden geen nieuwe voor terug geplant. Naast het verwijderen van bomen worden er ook nog diverse bomen gesnoeid.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.