Wanneer is Prinsjesdag 2022?

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Elk jaar in september staat Nederland stil in afwachting van een belangrijke toespraak van de koning. Deze toespraak staat bekend als Prinsjesdag, en hierin worden de plannen van de regering voor het komende jaar uiteengezet. Wat betekent dit voor de Nederlandse burgers, en welke veranderingen kunnen we verwachten in 2022? Lees verder om erachter te komen!

De derde dinsdag in september is Prinsjesdag in Nederland. Op deze dag komt de Nederlandse koninklijke familie bijeen op Paleis Noordeinde in Den Haag voor de toespraak van de koningin. In deze toespraak wordt het parlement bijgepraat over de plannen van de regering voor het komende jaar.

De traditie van Prinsjesdag gaat terug tot 1885, toen prins Willem van Oranje een speciaal saluut kreeg van troepen te paard toen hij door Den Haag reed. In 1938 werd het een officiële feestdag ter herdenking van de verjaardag van Koning Willem III. Na de Tweede Wereldoorlog, toen koningin Juliana haar moeder opvolgde als staatshoofd, werd Prinsjesdag verplaatst naar 19 september (de verjaardag van haar echtgenoot en schoonvader) en omgedoopt tot Koninginnedag.

De derde dinsdag in september is een belangrijke dag in Nederland. Dan vindt Prinsjesdag plaats en wordt de nieuwe rijksbegroting bekendgemaakt. Dit jaar is dat op 20 september.

Prinsjesdag is ook de dag waarop de toespraak van de koningin wordt gehouden. Deze toespraak bevat een overzicht van wat de regering het afgelopen jaar heeft bereikt en de plannen voor het komende jaar. Het is altijd een formele gelegenheid, met parlementsleden die gekleed zijn in hun mooiste pakken en toga’s.

Dat was het dan – Prinsjesdag in een notendop. Natuurlijk is er veel meer aan de hand dan wat we hier hebben behandeld, maar dit geeft u een goed idee van waar alle ophef over gaat. We kunnen binnenkort een aantal veranderingen verwachten als gevolg van Prinsjesdag, dus blijf op de hoogte!

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category